Φτιάξτε τα δικά σας DIY δώρα: Λάδια για τους Gourmet φίλους…

Αν έχετε foodies στη λίστα δώρων σας, θα σας δώσουμε κάποιες γευστικές πινελιές με μαγειρικά έλαια. Τα συγκεκριμένα είναι εύκολα να γίνουν, και υπέροχο να τα χρησιμοποιήσετε. Αγοράστε όμορφα μπουκάλια, λάδι και βότανα και είσαστε έτοιμοι.
Για την ιστορία, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα λάδια με μυρωδικά εδώ και χιλιάδες χρόνια.

 
Τι θα χρειαστείτε:
[check_list]

  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ένα μεγάλο κύπελλο μέτρησης με στόμιο
  • Αρκετά μπουκάλια
  • Αποξηραμένα βότανα και μπαχαρικά
  • ένα χωνί

[/check_list]

1. Πρώτα απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι τα μπουκάλια, το χωνί, τα κουτάλια και τα βότανα είναι καθαρά. Μια μέθοδος έγχυσης είναι κατευθείαν όπου προσθέτετε μερικές κουταλιές της σούπας αποξηραμένα βότανα / μπαχαρικά (σύμφωνα με τις επιθυμητές γεύσεις) στο μπουκάλι με το χωνί, ώστε να μην διασκορπιστούν παντού. Ρίχνουμε το λάδι να γεμίσει το μπουκάλι, κλείστε το και τοποθετήστε το σε ένα σκοτεινό ντουλάπι για να εμποτιστεί για 3-4 εβδομάδες για να αφήσει τις γεύσεις να “αναπτυχθούν” . Στη συνέχεια σουρώνουμε το περιεχόμενο σε αυτό το κύπελλο μέτρησης, και από εκεί στο χωνί και πίσω στο μπουκάλι.

2. Για ζεστή-έγχυση, θερμαίνετε το λάδι σας σε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμόοκρασία και προσθέστε την ίδια ποσότητα (ή μέχρι ¼ φλιτζάνι) από αποξηραμένα αρτύματα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά, στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει. Με ένα λεπτό σουρωτήρι μέταλλο ή τουλπάνι, γεμίζετε με το χωνί σε μπουκάλια και κλείνετε καλά.

3. Όταν χρησιμοποιείτε αποξηραμένα βότανα, μπαχαρικά και αρωματικά έλαια, θα ήταν καλό να τα χρησιμοποιείτε μέσα στο επόμενο έτος. Αυτά τα έλαια πρέπει να χρησιμοποιούνται για να νοστιμέψετε το φαγητό και όχι για να τηγανίσετε ή να μαγειρέψετε.

Μερικές προτάσεις…..
Πικάντικο λάδι πιπέρι: ανάμεικτα αποξηραμένα νιφάδες πιπέρι (jalapeno, habanero, κλπ.)
Λεμόνι και σκόρδο
Εστραγκόν και σχοινόπρασο
Ιταλικά μπαχαρικά: ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό
βότανα Προβηγκίας (Provence)
Σκόρδο και μάραθο
Κόκκινο πιπέρι, διάφορα πιπέρια
Κύμινο, κόλιανδρο, πιπέρι ανάμικτες νιφάδες

Συμβουλή:
Αφήστε τη φαντασία σας για να κάνετε τους πιο απίθανους συνδυασμούς, να είστε δημιουργικοί, και να είστε σίγουροι ότι αυτοί που θα δεχτούν ένα τέτοιο δώρο θα το απολαύσουν!

You may also like