Χοιρινές μπριζόλες με σκόρδο, δεντρολίβανο, μέλι και βαλσαμικό ξίδι

Χρόνος παρασκευής : περίπου 40 λεπτά και 8 ώρες για το μαρινάρισμα
[check_list]

  • Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο τηγάνι

[/check_list]
ΥΛΙΚΑ: ( Για 4 άτομα )
 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
 ¼ φλ. ελαιόλαδο
 2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
 1 κ.γ. φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
 1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι
 2 κ.σ. μέλι
 1 κύβος κοτόπουλου (κατά προτίμηση βιολογικός ) διαλυμένος σε ένα φλ. ζεστό νερό
 Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
 Αλάτι
 Πιπέρι
 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο

recipe2162_HirinoBalsamiko2.IMG_2879ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα τάπερ που κλείνει καλά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά , εκτός από τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, το αλάτι, το πιπέρι και το μέλι και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Κατόπιν τραβάμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και διαχωρίζουμε τα υγρά από τα στερεά υλικά. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε για 15-18 λεπτά, γυρνώντας τες συχνά μέχρι να ψηθούν. Τις τραβάμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε κάπου ζεστά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα στέρεα υλικά και όταν αρχίσουν να τσιτσιρίζουν σβήνουμε με το υγρό μέρος της μαρινάδας. Όταν πάρει κι αυτό μια βράση προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα 10-15 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το μέλι και το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τις μπριζόλες λουσμένες με τη σάλτσα τους.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like