Ψαρο-κεφτέδες για παιδιά

Για τα παιδάκια που δεν τα πάνε καλά με τα ψάρια αυτή η συνταγή είναι ό, τι πρέπει αφού αγαπητές μαμάδες θα μπορέσετε να τα «ξεγελάσετε» και να σερβίρετε το ψάρι ως μπιφτέκι!

Υλικά :
πατάτες βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο
500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (ή πέρκας), φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 βαζάκι τόνος σε νερό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 αυγά
τα φύλλα από 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

a16a967858ba5b93c06aee8df40d26aeΕκτέλεση:
Στρώστε τις φέτες πατάτας σε ένα μέτριο αντικολλητικό ταψί, με τρόπο που η μία να μισοσκεπάζει την άλλη και πασπαλίστε με αλατοπίπερο. Τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.

Στο μεταξύ, βράστε τα φιλέτα του μπακαλιάρου (ή της πέρκας) για 8 – 10 λεπτά σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό. Στραγγίστε και όταν κρυώσουν τόσο ώστε να μπορέσετε να τα πιάσετε, κόψτε τα καλά, αφαιρώντας τυχόν κόκαλα και το δέρμα.

Βάλτε τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τον τόνο, το ψωμί, τα αυγά, τον άνηθο, το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι και πιπέρι. Λαδώστε τις παλάμες και αρχίστε να ζυμώνετε καλά τα υλικά για να φτιάξετε ένα ενιαίο μείγμα.

Ρίξτε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο. Πλάστε μπιφτέκια σε μέτριο μέγεθος, πάντα με τα χέρια μου λαδωμένα για να μην κολλάει το μείγμα και περάστε τα από την τριμμένη φρυγανιά.
Βγάλτε από το φούρνο το ταψί με τις πατάτες (αφού έχει περάσει το 20λεπτο) και βάλτε προσεκτικά πάνω τους τα ψαρομπιφτέκια. Ψήστε για 10 λεπτά, γυρίστε τα να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10 – 12 λεπτά.

Πηγή: sidagi.gr

You may also like