Γιατί δεν πρέπει να συγκρίνεις τη ζωή σου με των άλλων

Λένε ότι η προσωπικότητα του ανθρώπου ανθίζει από τη στιγμή που σταματάει να συγκρίνει τον εαυτό του με τους άλλους. Η σύγκριση είναι μια συνήθεια που το μόνο που κάνει είναι να σε αποσπά από τους στόχους σου και να σου υπενθυμίζει τι δεν σου αρέσει στη δική σου ζωή. 

Από σήμερα κιόλας, άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου και αγάπησε τον εαυτό σου!

Κάνε focus σε εσένα

Όταν εστιάζεις σε άλλους ανθρώπους και κάνεις τη μια σύγκριση μετά την άλλη, χάνεις σημαντικό χρόνο. Χάνεις χρόνο από το να επενδύσεις σε εσένα, να δημιουργήσεις νέες συνθήκες στη ζωή σου αλλά και να φροντίσεις με αγάπη τον ίδιο σου τον εαυτό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σπαταλάς χρόνο με σκέψεις που μόνο αρνητικά vibes θα φέρουν. Κάνε focus σε εσένα και θα δεις τεράστια διαφορά στην ψυχολογία σου.

ΦΩΤΟ 1

Αποδέξου το ποια είσαι

Δέξου και αποδέξου κάθε μέρος της ζωής σου! Για να βρεις την σωστή κατεύθυνση προς την ευτυχία αρκεί να κάνεις ένα απλό αλλά τόσο σημαντικό βήμα και δεν είναι άλλο από το να κοιτάξεις τον εαυτό σου στα μάτια και να πεις ‘’ναι’’ αυτή είμαι. Μην συγκρίνεις τη ζωή σου με των άλλων και το πιο βασικό μην πολεμάς εσένα.

ΦΩΤΟ 2

Αγάπησε το παρελθόν σου

Η ζωή σου τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να ήταν ακατάστατη, γεμάτο αστάθειες και σκαμπανεβάσματα. Μπορεί να είχε χρωματιστεί από λάθη και άγχη. Όμως όλα αυτά είναι που σε έφεραν στο σήμερα και σε δίδαξαν σημαντικά μαθήματα ζωής. Αγκάλιασε λοιπόν το παρελθόν σου και αγάπησε το γιατί σε έκανε πιο δυνατή, σοφότερη και θαρραλέα. Πες ‘’αντίο’’ στις συνεχείς συγκρίσεις – ακόμα και του παρελθόντος – και ζήσε στο ‘’τώρα’’. Αυτό έχεις και σου ανήκει!

ΦΩΤΟ 3

Κάνε social media detox μικρής ή μακράς διάρκειας

Στο Instagram, στο Facebook, στο Twitter και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ‘’βομβαρδιζόμαστε’’ από τις ‘’τέλειες’’ ζωές των άλλων, συγκρίνοντας αυτόματα τη ζωή μας με εκείνους. Αν κάθε φορά που μπαίνεις στα social media, στεναχωριέσαι και γεμίζεις το μυαλό σου με περιττό άγχος και αρνητικές σκέψεις, τότε δώσε στον εαυτό σου χρόνο και κάνε μια αποτοξίνωση. Εκεί ακριβώς θα συνειδητοποιήσεις ότι η πραγματική ζωή είναι εκεί έξω και όχι πίσω από μια οθόνη κινητού ή tablet!

Photo credits: unsplash.com/@anniespratt

You may also like