Όλα όσα λένε τα φιλιά…

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να μας έχει στερήσει τις βόλτες μας, την ελευθερία να πάμε όπου επιθυμούμε χωρίς να δώσουμε λογαριασμό και να έχει βγάλει τη ζωή μας εκτός “τροχιάς”. Αν είναι κάτι που μας έχει λείψει περισσότερο, όμως, είναι η επαφή. Και δε μιλώ για το “let’s hang out” για μία μπύρα, αλλά την ΕΠΑΦΗ – με απλά λόγια την αγκαλιά και το φιλί. Τα μέσα μας ώστε να εκδηλώσουμε την αγάπη μας και το πόσο νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους μας. Κι επειδή θα κοντέψουμε να ξεχάσουμε τη ζεστασιά του φιλιού – απ’ όπου κι αν προέρχεται –  τι θα λέγατε να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας;

               01 “Cheek-to-cheek”.Το φιλί στο αέρα όταν συναντούμε φίλους και συγγενείς. Ακόμη κι αν τα χείλη δεν παίζουν ρόλο, η κίνηση εκπέμπει μία εγκαρδιότητα.

               02 “Πεταχτό” φιλάκι. Το συναντούμε σε ζευγάρια μετά από έτη σχέσης αλλά είναι και τα πρώτα ντροπαλά ερωτικά φιλιά. Το άγγιγμα των χειλιών δεν έχει την αισθησιακή χροιά του frenchkiss, όμως η τρυφερότητα που το διακατέχει μαρτυρά περισσότερα!

               03 French kiss. Need I say more…? 😉

               04 Φιλί στο λαιμό. Στη βάση και τα πλαϊνά του λαιμού βρίσκονται νευρικές απολήξεις που προκαλούν ερωτική διέγερση και πολλοί τα επιστρατεύουμε για την αρχή του ερωτικού παιχνιδιού.

               05 Φιλί στον ώμο. Όταν συνοδεύεται με αγκαλιά, συχνά είναι πρόσκληση ερωτικής διάθεσης. Εντούτοις, κάποιες φορές τα πράγματα είναι λιγότερο περίπλοκα κι αποκαλύπτει την τρυφερότητα ανάμεσα στο ζευγάρι.

               06 Φιλί στη μύτη και το μάγουλο. Το οικογενειακό σινιάλο αγάπης και παιχνιδιού. Έχετε δει ποτέ το χαμόγελο που σκάει ένα μωρό όταν του φιλάτε τη μυτούλα; Priceless!

               07 Φιλί στην κορυφή του κεφαλιού. Συνήθως αυτό προέρχεται από τους γονείς και τους παππούδες, προσφέροντας στον “παραλήπτη” ένα αίσθημα ασφάλειας και θαλπωρής. Ασφάλεια, όμως, μπορεί να σημαίνει κι όταν προέρχεται από το σύντροφό μας, ειδικά όταν αισθανόμαστε ψυχολογικά εγκλωβισμένοι.

Last but not least…

               08 Spider-Man kiss. Το διάσημο φιλί από την ταινία “Spider-Man” όπου η Mary Jane (Kirsten Dunst) εκδηλώνει τα αισθήματά της στον Spider-Man (Tobey Maguire), χωρίς όμως να ξέρει ποιος είναι κάτω από τη μάσκα. Είναι ένα wanna try φιλί και πολλοί θα ήθελαν να το βιώσουν (ΟΚ, ίσως χωρίς να κρέμονται ανάποδα από το ταβάνι!).

               09 Φιλί στο ένα χείλος. Στο πεδίο του αισθησιασμού, το φιλί αυτό βρίσκεται ανάμεσα στο “πεταχτό” φιλάκι και το γαλλικό φιλί. Είναι ένα καλό μεταβατικό στάδιο για το γαλλικό και μπορεί το ζευγάρι να το απολαύσει στα πρώτα ερωτικά παιχνίδια του.

               Τι θα κάνω εγώ στην πρώτη ευκαιρία; Θα μοιράσω αγκαλιές και φιλιά που χρωστάω σε όσους αγαπώ – χωρίς μάσκα, χωρίς φόβο! Μόνο με αγάπη!

               Πηγή επεξηγήσεων: Mind Body Green

Featured image: unsplash.com/@zelleduda

You may also like