Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις ραγάδες

Περίπου το 50-90% των γυναικών έχουν ραγάδες. Αλλά ενώ είναι ένα εξαιρετικά συνηθισμένο φαινόμενο που δεν επιφέρει κανένα πρόβλημα, πολλές γυναίκες δεν μπορούν να νιώσουν άνετα με αυτές τις μικρές γραμμές. Οι δερματολόγοι, λένε ότι η πιο χαρακτηριστική περιοχή για την εμφάνιση ραγάδων είναι η κοιλιά (από την εγκυμοσύνη ή την αυξομείωση του σωματικού βάρους), το στήθος, οι γοφοί, οι ώμοι και οι περιοχές των γλουτών και των μηρών. Ποια όμως θα μπορούσε να είναι η πρόληψη απέναντί τους; Οι ειδικοί ισχυρίζονται, πως εάν θέλουμε ένα διαρκές αποτέλεσμα, ο μόνος τρόπος είναι να αναπτύξουμε το κολλαγόνο.

Το ανώτατο στρώμα του δέρματος ονομάζεται επιδερμίδα και το δεύτερο στρώμα κάτω από αυτό είναι το χόριο, το οποίο περιέχει δέσμες κολλαγόνου. Μερικοί άνθρωποι έχουν γενετικά παχύ δέρμα με μεγάλη ελαστικότητα, ενώ άλλοι έχουν λιγότερη, καθιστώντας τους πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη των ραγάδων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ραγάδες προκαλούνται όταν υπάρχει μια περίοδος ταχείας ανάπτυξης στο σώμα που ξαφνικά τεντώνει το δέρμα και με τη σειρά του τραβάει τις δέσμες κολλαγόνου στο χόριο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι δέσμες αυτές αποκόπτονται η μία από την άλλη και όταν το δέρμα επιστρέψει στην κανονική του κατάσταση (δηλαδή σταματά να τεντώνεται), το επιφανειακό στρώμα μπορεί να εμφανιστεί ρυτιδωμένο.

1. Froika Zetasin Cream

Προστατεύει την κοιλιά και το στήθος από το σχηματισμό των ανεπιθύμητων σπασιμάτων και των γραμμών της εγκυμοσύνης. Ενυδατώνει αποτελεσματικά. Η επιδερμίδα γίνεται λεία, απαλή και ελαστική επιστρέφοντας στη φυσική του κατάσταση. Κατάλληλο για χρήση από τον τρίτο μήνα της κύησης έως τον πέμπτο μήνα μετά τον τοκετό
Περιέχει φυτοστερόλες, ουρία, γαλακτικό νάτριο.

2. Elancyl Crème Prevention Vergetures

Ευνοεί την πρόληψη και το σβήσιμο των νέων ραγάδων. Με έλαιο καρθάμου και βιταμίνη E. 86% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη ραγάδων. Μια απολαυστική σύνθεση χωρίς paraben, ένα επανορθωτικό σύμπλεγμα για πραγματικά απαλό και ελαστικό δέρμα με απόλυτη ασφάλεια.

3. Frezyderm Prevenstria Cream

Προστατευτική κρέμα σώματος, για την πρόληψη των ραβδώσεων (ραγάδων), κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, της εφηβείας και όποτε σημειώνεται απότομη αλλαγή βάρους. Ενυδατώνει την επιδερμίδα, μειώνει την διαδερμική απώλεια νερού, βελτιώνει την δερματική υφή και αυξάνει την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα του δέρματος. Προλαμβάνει την αποδυνάμωση του δερματικού ιστού, τη χαλάρωση και τη δημιουργία ραβδώσεων.
Κατάλληλη από τον 3ο μήνα της κύησης.

 4. Rilastil Stretch Marks Cream

Κρέμα ειδικά σχεδιασμένη για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ραβδώσεων του δέρματος που προκαλούνται από την ρήξη των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης στην νεανική ηλικία, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά από σημαντικές και /ή απότομες μεταβολές βάρους. Έχει διπλή δράση, βελτιώνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος προλαμβάνοντας τον σχηματισμό των ραβδώσεων, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Κατάλληλη για χρήση στην κοιλιά, τους γοφούς, τους γλουτούς, τους μηρούς, το στήθος και τους βραχίονες.

You may also like