Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τις θεραπείες κερατίνης

Καθώς οι υπηρεσίες ομορφιάς πάνε και έρχονται, οι θεραπείες κερατίνης είναι η πλέον αμφιλεγόμενες, με τα σχόλια να είναι τόσο υπέρ τους όσο και κατά τους. Ωστόσο, δύο βασικές αλήθειες παραμένουν. Πρώτον παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλείς και δεύτερον είναι ευρέως παρεξηγημένες.

Ξεκινώντας λίγο πιο πίσω, αυτό που βλέπουμε, είναι ένα θαυμάσιο σύστημα εξομάλυνσης και ευθυγράμμισης των μαλλιών, το οποίο και σάρωσε κυριολεκτικά όλα τα κομμωτήρια του κόσμου, με θαυμαστά αποτελέσματα. Μερικά χρόνια αργότερα, όλος αυτός ο σάλος, δηλητηριάστηκε, με κάποιες φήμες, οι οποίες ήθελαν η όλη διαδικασία να απελευθερώνει καρκινογόνα αέρια με αποτέλεσμα να κρύβει κινδύνους. Αυτά τα επικίνδυνα αέρια, φυσικά δεν ήταν επικίνδυνα μόνο για τις πελάτισσες, αλλά και για τους κομμωτές που εισέπνεαν συνεχώς τις επικίνδυνες αυτές ουσίες.

Έτσι, κανονισμοί εφαρμόστηκαν, θεραπείες παρακολουθήθηκαν (στον βαθμό του εφικτού) και οι βραζιλιάνικες θεραπείες έγιναν και πάλι trend, με τις εταιρίες να ενσωματώνουν την λέξη «κερατίνη» στις νέες τους καμπάνιες.

Παρόλο που ύποπτα συστατικά όπως φορμαλίνη, αλδεΰδη, μεθανόνη, οξομεθάνιο και άλλα, εντοπίστηκαν ως κύρια υπαίτια, είναι πολλές οι περιπτώσεις εκείνες που παρότι τα σκευάσματα περιείχαν κάποιο από αυτά τα συστατικά, δεν τα ανέφεραν στην περιγραφή του προϊόντος. Επομένως, εξετάστε τις συνθήκες όπου θα κάνετε τη θεραπεία. Πάνω απ ‘όλα, θα πρέπει να είναι καλά αεριζόμενο.

Εάν η κερατίνη υπάρχει ως συστατικό στο αγαπημένο σας σαμπουάν ή κάποιο άλλο προϊόν για τα μαλλιά σας, τότε είναι εντελώς διαφορετικό.  Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αναδιαμορφώσει και να ενυδατώσει σε βάθος την τρίχα, χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο, αν και η παραδοσιακή (πλέον) σιλικόνη, είναι το νούμερο ένα συστατικό για άμεση αναδόμηση ακόμα και της πιο ταλαιπωρημένης τρίχας.

 

You may also like