Όταν η yoga γίνεται χωρίς… ρούχα!

article-0-1C7835C300000578-120_634x423“Όταν είμαστε γυμνοί, είμαστε όλοι ίδιοι” : Ένα στούντιο Yoga, στη Νέα Υόρκη, προσφέρει ομαδικά μαθήματα all-nude προκειμένου να ξεπεραστούν ζητήματα αυτοπεποίθησης και ανεκτικότητας…
Στο Bold & Naked studio στο Chelsea,υποτίθεται ότι παρέχει στους “μαθητές” έναν νέο τρόπο για να προσπαθήσουν να αγαπήσουν το σώμα τους και όχι για να υπάρχει σεξουαλική πρόκληση.
“Υπάρχουν πολλά που μας χωρίζουν σε ένα συνηθισμένο μάθημα yoga, όπως το ποια μάρκα ρούχων φοράμε ή το αν και πώς μας ταιριάζουν όταν τα φοράμε!” υποστηρίζει η Vanessa Kennedy, μία από τις γυναίκες που παρακολουθούν το συγκεκριμένο μάθημα. ‘Αλλά όταν είμαστε γυμνοί, είμαστε όλοι οι ίδιοι.” «Το να κάνεις πρακτική στη γιόγκα γυμνός σε απαλλάσσει από αρνητικά συναισθήματα για το σώμα σου και σου επιτρέπει να είναι πιο δεκτικός και πιο βαθιά συνδεδεμένος με τον εαυτό σου και τον κόσμο γύρω σου», προσθέτει.
article-0-1C783EDD00000578-328_634x423

Το κάθε μάθημα κοστίζει 25 δολάρια. Υπάρχουν τμήματα ανδρών, γυναικών αλλά και μεικτά, ενώ όποιος αποφασίσει να συμμετέχει πρέπει να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα τραβήξει φωτογραφίες ή βίντεο και ότι δεν θα έρθει σε σεξουαλική επαφή με κάποιον από τους συμμαθητές του, ούτε θα παρενοχλήσει κάποιον από αυτούς. Σε περίπτωση που κάποιος “παρακούσει”, αποβάλλεται!

Σύμφωνα τους υπεύθυνους του studio έχουν υπάρξει εκσπερματώσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αλλά σπάνια! Ακόμα κι όταν συμβεί το θεωρούν ως κάτι φυσιολογικό, κι όχι ντροπιαστικό, κι έτσι ξεπερνιέται γρήγορα!

article-0-1C78313300000578-23_634x422

‘Οι κινήσεις της Yoga ενεργοποιούν πολλά σημεία του σώματος και έτσι είναι λογικό να συμβεί κάτι παρόμοιο” Η “γυμνή yoga” έγινε πολύ δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του 60, παράλληλα με το το κίνημα των hippies και στα σανσκριτικά λέγεται ‘nagna yoga’ in Sankskrit, και εφαρμόζεται συχνά σε θρησκευτικούς χώρους στην Ινδία.

https://www.youtube.com/watch?v=lBLNCmE1zfM

Πηγή:εδώ

You may also like