10λογος λάμψης & νεότητας! από την Κατερίνα Σαρμονικά

4468bb73691e91da37c6114e1dcc6b50Η νεανική μας εμφάνιση, το φωτεινό μας πρόσωπο, το καθαρό μας δέρμα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Παρόλα αυτά υπάρχουν και οι “προικισμένες”με καλό DNA,που όλες τις ζηλεύουμε για αυτό!

Για να διατηρήσετε αλλά και να ανακτήσετε την λάμψη, υγεία, φρεσκάδα, ομορφιά στο δέρμα σας, δεν έχετε παρά να αλλάξετε και να επαναπροσδιορίσετε ίσως, τις καθημερινές συνήθειες και την αντιμετώπιση της ζωής.

1. Ύπνος.. 7-8 ώρες καθημερινού συνεχόμενου ύπνου. Έχουμε πει ήδη ότι είναι η φάση που εργάζονται όλα μας τα κύτταρα, αλλά δίνεται η ευκαιρία σε όλο το σύστημα να χαλαρώσει και να ανασυνταχθεί.

2. Νερό.. Τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό ημερησίως, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να ξεπερνάμε τα 10. Ξέρετε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του οργανισμού μας είναι το νερό και πόσο καλό κάνει παντού. Κυτταρίτιδα, νεφρά, αποτοξίνωση, κυκλοφοριακό, πίεση, καρδιά.. Αποτελεί κοινό μυστικό όλων των top models.

3. Διατροφή.. Μικρά, ισορροπημένα και συχνά γεύματα ανά 2-3 ώρες. Πολλά φρούτα και λαχανικά για την πρόσληψη των απαραίτητων βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ωστόσο δίνουν και την αίσθηση κορεσμού. Να αποφεύγεται το αλάτι, τη ζάχαρη, τα λιπαρά, κρυφά ή όχι, που κατηγορούνται για κατακρατήσεις, φλεγμονές, οξειδώσεις, παχυσαρκία, αγγειακά προβλήματα..

sun-tanning4. Ήλιος.. Αντηλιακό και το χειμώνα απαραίτητος στη χώρα μας. Οι κακές επιδράσεις του ήλιου είναι συσσωρευτικές με την φώτο-γήρανση να ακμάζει. Μην ξεχνάτε εκτός από το πρόσωπο και άλλα εκτεθειμένα σημεία όπως τα χέρια.

5. Καθαρισμός.. Σχολαστικός καθαρισμός προσώπου- σώματος καθημερινά που βοηθά στην ανανέωση και αναπνοή των κυττάρων.

6. Κατάχρηση φαρμάκων..“Φορτώνουν”αδίκως τον οργανισμό με τοξικές και λοιπές ουσίες που τελικά τον φθείρουν.

7. Ποτό.. Με μετρό, προτιμήστε αυτά που έχουν να σας δώσουν κάτι, όπως το κρασί και η μπύρα (αντιοξειδωτικές ουσίες και πολλές βιταμίνες και ένζυμα αντίστοιχα). Μην ξεχνάτε ότι με το αλκοόλ εισπράττεται πολλές θερμίδες που όμως δεν καίγονται.

8. Τσιγάρο.. Τα λόγια είναι περιττά! Από που να αρχίσω.. Τοξικές-δηλητήρια στον οργανισμό σας ολόκληρο. Το δέρμα κιτρινίσει και θαμπώνει όπως και τα νύχια σας. Ισχύει και για τους παθητικός καπνιστές. Δεν θα σας πω να το περιορίσετε αλλά να το κόψετε! Θα κάνετε το μεγαλύτερο δώρο στον εαυτό σας και τους γύρο σας!

girl laughing9. Αποφυγή στρες.. Μη με ρωτήσετε αν και πως γίνεται.. Ο καθένας μπορεί να βρει τον δικό του τρόπο να μην εισπράττει “τοξικές”το μυαλό και η καρδιά του.. (Γιατί δεν τις αναπνέουμε και τρώμε μόνο, είναι και αυτή μια άλλη μορφή). Μην επιτρέπετε στους άλλους να σας δημιουργούν στρες και άγχος και μην το επιτρέπετε και στον εαυτό σας να το δέχεται! Βήμα βήμα θα τα καταφέρετε.

10. Αισιοδοξία.. Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό. Αντανακλούμε αυτά που νιώθουμε, φωτίζεται το πρόσωπο μας όταν είμαστε χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και αισιόδοξοι. Για αυτό δείτε την ζωή αλλιώς.. Μην συζητάτε τα δυσάρεστα, παρά μόνο τα ευχάριστα και αισιόδοξα. Διότι..όταν επικεντρωνόμαστε κάπου, το έλκουμε, το μαγνητίζουμε και το φέρνουμε γρηγορότερα κοντά μας!

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την Κατερίνα Σαρμονικά μπορείτε να  διαβάσετε εδώ και να κάνετε Like στην σελίδα της στο facebook

You may also like