10 ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ

Dog lovers του κόσμου ενωθείτε γιατί αυτά που ακολουθούν είναι πιο γλυκά απ’ όσο μπορούμε να αντέξουμε.

Εάν έχετε σκύλο, τότε θα ξέρετε πολύ καλά ότι από τη στιγμή που αυτή η γλυκύτατη τετράποδη προσωπικότητα μπαίνει στο σπίτι μας, παύει να είναι ένα απλό ζώο και γίνεται αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας μας. Είναι ο καλύτερός μας φίλος που μας ακολουθεί πιστός σε κάθε βήμα (μεταφορικά και πολύ κυριολεκτικά) και τον φροντίζουμε σα να ήταν το παιδί μας. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να μάθουμε περισσότερα πράγματα για την αγαπημένη μας συντροφιά.

  1. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο σκύλος είναι τόσο έξυπνος όσο κι ένα παιδί 2 χρονών. Μπορεί, ανάλογα τη ράτσα, να μετρήσει, να μάθει πάνω από 150 λέξεις, ακόμα και να ξεγελάσει εμάς ή άλλους σκύλους για να πάρει την αγαπημένη του λιχουδιά.
  2. Μπορεί, μάλιστα, να μάθει ήδη από έμβρυο. Έχει παρατηρηθεί, για παράδειγμα, ότι τα κουτάβια των οποίων η μαμά έτρωγε τροφή με άνηθο όσο βρίσκονταν στην κοιλιά της, ελκύονταν από τον άνηθο όταν γεννήθηκαν.
  3. Έχει τη δική του γλώσσα… της ουράς! Σύμφωνα με το AnimalPlanet, εάν ο σκύλος κουνάει την ουρά προς τα δεξιά, σημαίνει ότι είναι χαρούμενος, θετικός και με αυτοπεποίθηση, ενώ προς τα αριστερά, ότι φοβάται. Αν η ουρά είναι κάτω, νιώθει ανασφάλεια.
  4. Κανένας σκύλος δεν έχει ίδια μύτη με κάποιον άλλον, γι’ αυτό και είναι σαν το δαχτυλικό του αποτύπωμα.
  1. Το μόνο σημείο που έχει ιδρωτοποιούς αδένες είναι οι πατούσες του αλλά χρησιμοποιεί το λαχάνιασμα για να κατεβάσει τη θερμοκρασία του σώματός του.
  2. Κάποιες πατούσες, όμως, έχουν μια ανεπαίσθητη μυρωδιά που μοιάζει με popcornκαι είναι το αποτέλεσμα της ύπαρξης ιδρώτα και βακτηριδίων.
  3. Κάθε σκύλος έχει μια ιδιαίτερη μυρωδιά που δημιουργείται από τους αδένες και, συγκεκριμένα, αυτούς που βρίσκονται στην περιοχή των οπισθίων του. Αυτός είναι κι ο λόγος που, όταν γνωρίζονται δύο σκυλιά, μυρίζουν κατευθείαν το εν λόγω σημείο και που το χρησιμοποιούν για να μαρκάρουν το έδαφός τους.
  4. Μπορεί και βλέπει όνειρα, όπως οι άνθρωποι.Το πιο πιθανό περιεχόμενο αυτών είναι καθημερινές του δραστηριότητες, όπως το παιχνίδι με την οικογένειά του.
  5. Το χασμουρητό είναι κολλητικό μέχρι και στους σκύλους! Έρευνες έχουν δείξει ότι, ο ήχος που ακούγεται όταν χασμουριόμαστε, μπορεί να κάνει και τον σκύλο να χασμουρηθεί.
  6. Οι σκύλοι έχουν ένα είδος έκτης αίσθησης. Σε έρευνα που έγινε το 2010 σε ιδιοκτήτες τους, το 67% δήλωσε ότι τα κατοικίδιά τους είχαν περίεργη συμπεριφορά πριν από μία καταιγίδα και το 43% ότι είχαν ανάλογη αντίδραση πριν συμβεί κάτι κακό. Υπάρχουν, δε, μαρτυρίες περιπτώσεων που ο σκύλος έχει διαισθανθεί κάποια αρρώστια, μέχρι και καρκίνο!

Featured image: unsplash.com/@barkernotbaker

You may also like