23 πράγματα που τα παιδιά των χωρισμένων γονιών θα ήθελαν να ξέρουν οι γονείς τους

single momΑν ρωτήσετε ένα παιδί χωρισμένων γονιών να σας πει πώς αισθάνεται για το διαζύγιο των γονιών του, το πιθανότερο είναι να μην σας απαντήσει. Αντιθέτως αν ρωτήσετε ενήλικες που μεγάλωσαν από χωρισμένους γονείς, θα έχουν πολλά πράγματα να σας πουν.

Σε κάθε περίπτωση όσο βελούδινο κι αν είναι ένα διαζύγιο, τα παιδιά πάντα θέλουν τους γονείς τους να μείνουν μαζί και να έρχονταν τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε ποιες είναι οι πραγματικές σκέψεις των παιδιών για τον χωρισμό των γονιών τους, γιατί ας το παραδεχτούμε: κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται ποτέ να σας τις αποκαλύψουν.

 1. Ό,τι κι αν έχει συμβεί, εμείς σας αγαπάμε το ίδιο.
 2. Δεν μας αρέσει να φτιάχνουμε κάθε τόσο μια βαλίτσα και να μένουμε σε διαφορετικά σπίτια.
 3. Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου με ένα διαζύγιο, γι’ αυτό σταματήστε να κατηγορείτε ο ένας τον άλλον.
 4. Μην το παρακάνετε. Δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια του χωρισμού των γονιών μας. Όταν μεγαλώσουμε, θα καταλάβουμε.
 5. Είμαστε επιφυλακτικοί με τους νέους σας συντρόφους. Αν αξίζουν πραγματικά, ο χρόνος θα το δείξει.
 6. Όταν προσπαθείτε να «αγοράσετε» την αγάπη μας με ταξίδια και δώρα ώστε να πάτε κόντρα στον άλλο γονέα, μας κάνετε να αισθανόμαστε άβολα.
 7. . . . αλλά μην ανησυχείτε, γιατί είναι σαν να υπάρχουν δύο Αϊ – Βασίληδες!
 8. Όταν είμαστε στο σπίτι του ενός γονιού, είναι λογικό να μας λείπει ο άλλος γονέας. Δεν είναι επειδή δεν είστε αρκετά καλοί. Απλά σας αγαπάμε και τους δύο.
 9. Σταματήστε να προσπαθείτε να πάρετε πληροφορίες από εμάς για την/τον πρώην σας. Δεν είναι εχθρός σας και δεν είμαστε μεσάζοντες. Δεν είναι δίκαιο να μας βάζετε σε αυτή τη θέση.
 10. 51549f5e7a8f33d03d078e6999286cf9Το καταλαβαίνουμε όταν δεν θέλετε να παίρνετε εσείς την ευθύνη των αποφάσεων ώστε να μην φαίνεστε ο «κακός» της υπόθεσης και ρίχνετε τις ευθύνες στον άλλο γονιό. Θα προτιμούσαμε να έχουμε ευθείς απαντήσεις.
 11. Παρακαλούμε να απαντάτε στα κινητά σας τηλέφωνα όταν λείπετε από το σπίτι. Είναι ήδη αρκετά δύσκολο που είμαστε χώρια.
 12. Γνωρίζουμε ότι η ανατροφή των παιδιών δεν είναι εύκολο. Είναι λογικό να υπάρχουν δύσκολες μέρες.
 13. Τα παιδιά σας δεν είναι οι ψυχολόγοι σας. Αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια ή βασιστείτε στους στενούς σας φίλους, όταν δεν ξέρετε τι να κάνετε.
 14. Εξακολουθούμε να θέλουμε και τους δυο σας σε αθλητικές εκδηλώσεις και γιορτές ακόμη κι αν δεν είναι το καλύτερό σας.
 15. Γνωρίζουμε ότι το διαζύγιο συνέβη για κάποιον λόγο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε να γνωρίζουμε ποιος είναι ο λόγος.
 16. Ξέρουμε πότε ο «φίλος» σας δεν είναι ένας απλός φίλος.
 17. Δεν μας αρέσει να σας βλέπουμε να κλαίτε.
 18. Οι στιγμές μαζί σας είναι πολύτιμες.
 19. divorce1Όταν είστε μαζί δημόσια, ξέρουμε ότι σας είναι δύσκολο. Σας ευχαριστούμε για την προσπάθεια.
 20. Μην μας χρησιμοποιείτε ως επιχειρήματά για να βλάψετε ο ένας τον άλλον. Αυτό μας κάνει να νομίζουμε ότι εμείς ευθυνόμαστε για το διαζύγιο.
 21. Μην μας βάζετε στην διαδικασία να επιλέξουμε.
 22. Μην μας κάνετε να αισθανόμαστε ένοχοι για τον χρόνο που περάσαμε με τον άλλο γονέα. Αυτό δεν σημαίνει ότι σας αγαπάμε λιγότερο. . .
 23. Το διαζύγιο δεν μας κάνει να σας αγαπάμε λιγότερο.

Πηγή: εδώ

You may also like