3 Ασκήσεις για τους γλουτούς που θα σας ενθουσιάσουν

Οι γλουτοί είναι ένα σημείο του σώματος που μας αρέσει να διατηρούμε γυμνασμένο και καλοσχηματισμένο. Πέρα από τους αισθητικούς λόγους που μπορεί να έχει για κάποιους, οι γλουτοί δουλεύουν ώστε να κουνάνε τα πόδια μας, να περιστρέφουν το ισχίο και να σταθεροποιούν την άρθρωσή του. Γι’ αυτόν τον σκοπό, χρειαζόμαστε ασκήσεις που να στοχεύουν στη συγκεκριμένη περιοχή και που να μπορούν να μας δώσουν τα αποτελέσματα που ζητάμε.

Το greatist προτείνει τις ασκήσεις που ακολουθούν:

1. Barbell Hip Thrust

Αρχικά, θα χρειαστείτε ένα barbell, βάρη κι έναν πάγκο. Καθίστε μπροστά από τον πάγκο και τοποθετήστε το barbell στην αγκαλιά σας. Κρατήστε τα πόδια στο πάτωμα και σπρώξτε τους γοφούς σας προς τα επάνω. Μείνετε για λίγο εκεί και κατεβάστε τους γλουτούς σας. Τρία σετ των 12 επαναλήψεων είναι μία καλή πρόταση για αρχή.

2. Goblet Squat

Κρατήστε τον αλτήρα με τα δύο χέρια στο ύψος του στήθους. Ξεκινήστε να κάνετε squat με τα χέρια στο ενδιάμεσο των γονάτων, ώστε τα τελευταία να μη γέρνουν προς τα μέσα. Κρατώντας σταθερό τον κορμό σηκωθείτε πιέζοντας με τις φτέρνες. Με αλτήρα γύρω στα 13 κιλά, μπορείτε να δοκιμάσετε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

3. Dumbbell Romanian Deadlift

Κρατήστε από ένα βαράκι στο κάθε χέρι και σχηματίστε γωνία 45 μοιρών. Λυγίστε ελαφρώς τα γόνατά σας και κρατήστε τα έτσι. Με ίσια την πλάτη, κατεβάστε τα βαράκια περίπου μέχρι τη μέση της κνήμης και πιέστε τους γλουτούς για να σηκωθείτε πάνω. Ισχύει η ίδια πρόταση σετ-επαναλήψεων, αλλά με ελαφρύτερα βαράκια, π.χ. 11κιλα.

Πηγή: greatist.com/move

Featured image: unsplash.com/@bklaver

You may also like