3 Βήματα για να αλλάξουμε διάθεση στολίζοντας γιορτινά το σπίτι μας

Συνήθως η προετοιμασία του σπιτιού δεν ήταν από τα θέματα που με απασχολούσαν αυτή την περίοδο. Φέτος, άλλαξα συνήθειες λόγω του εγκλεισμού και αποφάσισα να ανανεώσω την εικόνα του σπιτιού μου και να στολίσω πολύ νωρίτερα από τα συνηθισμένα πλαίσια του καθορισμένου χρόνου. Όλα αλλάζουν τριγύρω μας και μέσα σε αυτά και εμείς! Με αφορμή τον καλό καιρό, παρατήρησα ποιες ήταν οι ανάγκες του σπιτιού ώστε να δω από που θα αρχίσω πριν καταλήξω στην διασκεδαστική στιγμή του decoration… Έκανα ένα “άλμα” θα έλεγα, διότι σκέφτηκα αρκετά πριν καταλήξω ότι θέλω να το βάψω και να το δω εντελώς διαφορετικό για την καινούργια χρονιά. Νέα χρώματα, νέα αίσθηση και χαρούμενος στολισμός.

Βήμα πρώτο: η επιλογή των χρωμάτων

  Διαλέγεις τα χρώματα ανάλογα το στυλ του σπιτιού και των επίπλων σου. Αν θέλεις καθολική αλλαγή ενώ αυτή την περίοδο δεν μπορείς για αγορά καινούργιων επίπλων, προσπάθησε να δεις τι θα σου άρεσε περισσότερο. Προτιμάς χαλαρά χρώματα για να ηρεμείς; Επιλέγεις τόνους που τα έπιπλα ή διάφοροι πίνακες που στολίζουν τον χώρο σου να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο; Θέλεις χρώματα με έντονο χαρακτήρα για να σου δίνουν ενέργεια και ώθηση όταν βρίσκεσαι κοντά τους; Μπορείς να βρεις τις λύσεις όταν αποφασίσεις πως θέλεις πραγματικά να περνάς τις ώρες σου σε κάθε ένα από αυτά και να διαλέξεις κάτι διαφορετικό κάθε φορά.

@anniespratt

Βήμα δεύτερο: η επιλογή για το φωτισμό του χώρου

Ο φωτισμός είναι το μαγικό κλειδί για το τι ατμόσφαιρα θα εκπέμπει ό κάθε χώρος. Τα επιδαπέδια φώτα χαρίζουν όμορφες γωνιές αλλά και χαλάρωσης. Ο κίτρινός φωτισμός δημιουργεί την αίσθηση της ζεστασιάς και ομορφαίνει τον χώροχωρίς να προκαλεί ένταση. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι απαραίτητος και λίγο πιο έντονος όπως στα σημεία ενός τραπεζιού ή ενός γραφείου με την κατάλληλη προσοχή. Υπάρχουν και περιπτώσεις που ένα κόκκινο χρώμα ή ένα ψυχρό μπλε να δώσουν έναν χαρακτήρα πιο εκκεντρικό αλλά ίσως πιο γοητευτικό.

Βήμα τρίτο: ο στολισμός

Στολίζουμε με ριχτάρια χρυσά ή κόκκινα, είτε μαξιλάρια με αστέρια ή κουδουνάκια για να μπαίνουμε σε κλίμα γιορτινό. Διαλέγουμε αν θα στολίσουμε δέντρο ή καράβι και κοσμούμε με τα καταπληκτικά φωτάκια. Νομίζω πως τα φωτάκια ομορφαίνουν και λάμπουν τον χώρο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις γιορτές. Αν έχετε δέντρα στο μπαλκόνι σας, όπως εσπεριδοειδή ή ελιές, είναι πολύ ωραία ιδέα να φωτιστούν και να γίνουν το φετινό σας χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εσείς θα αποφασίσετε τι σας αρέσει και σε τι moodθα είστε εκείνη την περίοδο. Προσωπικά οι χιονόμπαλες και τα καρουζέλ είναι τα καλύτερα μου! Δημιουργούμε ένα κλίμα αισιόδοξο και γιορτινό όπως το βιώνουμε στην περίοδο των χριστουγεννιάτικων προετοιμασιών.

Τι πιο νωρίς, τι πιο αργά; Δεν έχει σημασία, εμείς να είμαστε καλά!

Photo credits: @jonathanborba/ @anniespratt (unsplash)

You may also like