3 Βιβλία που θα σας “ανεβάσουν” ψυχολογικά

Οι εκδόσεις Διόπτρα ξεκινούν δυναμικά την χρονιά με ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες νέων βιβλίων.

Τις μέρες αυτές απολαύσαμε το χιόνι, αλλά πολλοί από εμάς αναγκάστηκαν να μείνουν σπίτι κι ίσως κάποιοι να έπεσαν ψυχολογικά, οπότε είπαμε να προτείνουμε βιβλία που θα μας ανεβάσουν λίγο και θα αισθανθούμε κάπως καλύτερα!

Ας αρχίσουμε με την ψυχοθεραπεύτρια Sarah Crosby. Μας καλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας μέσα από το βιβλίο της 5 λεπτά θεραπεία. Δεν πρόκειται απλώς για έναν θεραπευτικό οδηγό, αλλά για ένα ουσιαστικό ταξίδι αυτοανακάλυψης, μια αποτελεσματική πηγή ενόρασης και στήριξης, που μας καλεί να γνωρίσουμε ξανά από την αρχή τον εαυτό μας.

Κανείς δεν μπορεί να μας πει ποιοι είμαστε πραγματικά – μόνο εμείς οι ίδιοι το γνωρίζουμε.

Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο βήμα για να κατανοήσουμε όσα διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα μας και όσα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά μας.
Κάθε κεφάλαιο εξετάζει μια διαφορετική πτυχή της ζωής μας: τη δημιουργία σημαντικών σχέσεων, τη φροντίδα του εαυτού, την κατανόηση των αντιδράσεών μας, το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την απώλεια, το άγχος, τη μοναξιά.

Στην κατηγορία Ιστορία – Φιλοσοφία – Πολιτισμοί έρχεται, το βιβλίο Μίνι φιλοσοφία του Jonny Thomson, καθηγητή Φιλοσοφίας στην Οξφόρδη, αποτελεί μια σύνοψη των φιλοσοφικών θεωριών σε έναν μίνι οδηγό φιλοσοφίας γραμμένο με τρόπο απλό και κατανοητό. Με απλά λόγια, σαφήνεια και χιούμορ, παρουσιά­ζει τις απαντήσεις που έδωσαν τα πιο δυνατά μυαλά της ανθρωπότητας σε απλά ερωτήματα από την αρχαιό­τητα μέχρι σήμερα. Δυόμισι χιλιάδες χρόνια φιλοσοφίας μέσα από 150 σύντομα κεφάλαια, που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πώς είδε κάθε διανοητής τον κόσμο – και κυρίως να βελτιώσουμε τη δική μας σκέψη και κοσμοθεωρία.
Ένας μικρός οδηγός στο μεγάλο ταξίδι της ανθρώπινης σκέψης, από τον Αριστοτέλη στον Σίγκμουντ Φρόιντ και από τον Σουν Τζου στον Καρλ Μαρξ, τη Χάνα Άρεντ και τον Ζαν Πολ Σαρτρ.Στην κατηγορία Ψυχολογία – Προσωπική Αναζήτηση ο Jack Canfield, στο βιβλίο του Δηλώσεις επιτυχίας, με τη βοήθεια των Kelly Johnson και Ram Ganglani, μας εξηγεί τι σημαίνουν οι θετικές δηλώσεις, γιατί είναι τόσο αποτελεσματικές και πώς μπορούμε να εντάξουμε αβίαστα την πρακτική αυτή στη ζωή μας.

Στον σύγχρονο κόσμο, όπου όλα πλέον κινούνται με ταχύτητα αστραπής, μερικές φορές αφήνουμε τη ζωή να μας οδηγήσει στα δικά της μονοπάτια, αντί να πάρουμε τα ηνία και να χαράξουμε τη δική μας πορεία.
Άλλες φορές, πάλι, υποφέρουμε από την πληθώρα των πληροφοριών και αδυνατούμε να ελέγξουμε συνειδητά τις σκέψεις μας, επιτρέποντας έτσι στην αρνητικότητα να κυριαρχήσει. Για εμάς που θέλουμε να ξεπεράσουμε όσα μας κρατούν πίσω και να ξεκολλήσουμε από τη μετριότητα, ο Jack Canfield με αυτό το βιβλίο δείχνει πώς οι θετικές δηλώσεις μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας.

Επιλέγοντας τα πιο αποτελεσματικά διδάγματα από το best seller βιβλίο του “Η Επιτυχία βήμα βήμα”, ο Canfield καλύπτει όλους τους τομείς της ζωής, από την οικονομική ευημερία και τις δημιουργικές αναζητήσεις, μέχρι την καριέρα και τις ευτυχισμένες σχέσεις.


Featured image: unsplash.com/@thoughtcatalog

You may also like