3 λόγοι που”ρίχνουν” την ανδρική libido

Στη διάρκεια της ερωτικής τους ζωής, είναι αναμενόμενο οι άνδρες να εμφανίζουν για κάποιο λόγο μειωμένη ερωτική διάθεση ή κάποια σεξουαλική διαταραχή. Έρευνες, έχουν δείξει, μάλιστα ότι αυτό θα συμβεί κατ’ επανάληψη σε περίπου 75% των ανδρών.

Υπάρχουν, ωστόσο, διάφοροι λόγοι, κάποιες φορές και απρόσμενοι, που μπορεί να ρίξουν την λίμπιντο στους άνδρες. Δείτε τρεις από αυτούς που ίσως δεν γνωρίζατε…

Η κακή στοματική υγιεινή

Πιο συγκεκριμένα, μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine έδειξε ότι η φλεγμονή στο στόμα οδηγεί στη μειωμένη παραγωγή του ενζύμου που είναι απαραίτητο για την ομαλή κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα, οπότε οι άντρες με προβλήματα κυρίως στα ούλα πρέπει να υποψιάζονται ότι ίσως αυτή είναι η αιτία του σεξουαλικού τους προβλήματος.

Το αλάτι

Η υψηλή αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη περιορίζουν τη ροή του αίματος στα ζωτικά όργανα του σώματος κατά συνέπεια και στα γεννητικά όργανα. Το αλάτι είναι μια από τις τροφές που αυξάνουν την πίεση στον οργανισμό με όλα τα επακόλουθα αποτελέσματα.

Όταν γίνεται βασικός σκοπός η απόκτηση παιδιού

Σε έρευνα που έγινε για την πεσμένη ανδρική ερωτική διάθεση, οι απαντήσεις των ανδρών έδειξαν ότι η λίμπιντό τους δέχεται σφοδρό πλήγμα όταν το σεξ γίνεται με σκοπό την απόκτηση παιδιού, κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους ερευνητές, στην περίπτωση αυτή οι άντρες επιβαρύνονται ψυχολογικά στη σκέψη ότι πρέπει να αποδώσουν στο κρεβάτι «κατά παραγγελία».

Πηγή: baby.gr/ Photo credits: @wevibe (unsplash)

You may also like