3 λόγοι που δεν κοιμάστε καλά το βράδυ

Πόσες φορές σας έχει τύχει να μην έχετε κοιμηθεί καλά το βράδυ και να μην μπορείτε να λειτουργήσετε όπως θα θέλατε την επόμενη μέρα;

Κι αυτό είναι πολύ λόγικό μιας και ο συνεχόμενος βραδινός ύπνος είναι πολύ σημαντικός. Αν έχετε αϋπνίες συχνά τότε πιθανόν να μην είναι τόσο τυχαίο συμβάν. Δείτε για παράδειγμα τρεις λόγους και λύσεις ώστε να τις αντιμετωπίσετε.

  • Μην καταναλώσετε πικάντικα τρόφιμα για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι την ώρα του ύπνου

Τα πικάντια τρόφιμα είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν αίσθημα καύσου στον οισοφάγο επιδρώντας έτσι στην ποιότητα του ύπνου και φέρνοντας αϋπνία.

  • Μην ασχολείστε με το κινητό πριν κοιμηθείτε

Οι οθόνες πριν κοιμηθείτε, μόνο ποιοτικό ύπνο δεν προσφέρουν. Προσπαθείστε να αποφεύγετε την επαφή με το κινητό τουλάχιστον μια ώρα πριν τον ύπνο.

  • Μην καταναλώνετε καφέ πριν τον ύπνο

Όπως όλοι ξέρουμε οι καφεΐνη έχει διεγερτική δράση στο νευρικό σύστημα και κατά συνέπεια μπορεί να προκαλέσει διαταραχές ύπνου. Πέρα από τον καφέ, να θυμάστε και να αποφεύγετε και τις υπόλοιπες πηγές καφεΐνης, όπως το τσάι, τη σοκολάτα και αναψυκτικά.

Μία συμβουλή:

Στο βιβλίο του «Healthy Sleep Habits, Happy Child» ο Dr. Marc Weissbluth υποστηρίζει ότι όταν ένα παιδί κοιμάται, ο εγκέφαλός του επεξεργάζεται όσα έχει μάθει νωρίτερα. «Ο ύπνος θρέφει τον εγκέφαλο, όπως η προπόνηση ενισχύει τους μύες» γράφει ο ίδιος. Πολλές ακόμη μελέτες τις τελευταίες δεκαετίες έχουν δείξει ότι ο ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

Πηγή: baby.gr

Featured image: unsplash.com/@yrss

You may also like