3 λόγοι που παρατηρείς ξαφνική τριχόπτωση

Μπορεί ακόμα να είναι καλοκαίρι, όμως πολύ συχνά αυτή την περίοδο παρατηρείται ξαφνική τριχόπτωση στα μαλλιά των γυναικών. Πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία μια και δείχνει ότι ο κύκλος ζωής του στελέχους της τρίχας τελείωσε…Και είναι η στιγμή να βγουν οι καινούργιες. Όμως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που δικαιολογούν την ξαφνική τριχόπτωση και αξίζει να τις διαβάσεις παρακάτω:

  • Έλλειψη σιδήρου

Η ανεπάρκεια ή η έλλειψη σιδήρου είναι μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες της τριχόπτωσης. Αν παρατηρείς καθημερινά να χάνεις 50 μέχρι 120 τρίχες, τότε θα πρέπει να κάνεις τις απαραίτητες εξετάσεις. Συγκεκριμένα να ελέγξεις τα επίπεδα σιδήρου και φερριτίνης (πρόκειται για μια καθολική ενδοκυτταρική πρωτεϊνη που αποθηκεύει σίδηρο και τον απελευθερώνει με ελεγχόμενο τρόπο)στο αίμα σου.

  • Κακή διατροφή ή γρήγορες δίαιτες

Πολλές φορές μια κακή διατροφή ή μια γρήγορη δίαιτα – που στερούνται τις απαραίτητες βιταμίνες και πρωτεϊνες – ευθύνονται για την εμφάνιση της ξαφνικής τριχόπτωσης. Προσπάθησε να τρέφεσαι σωστά και μην δοκιμάζεις τη μια δίαιτα μετά την άλλη αν πρώτα δεν έχεις συμβουλευτεί κάποιον ειδικό διατροφολόγο ή διαιτολόγο.

  • Έντονο άγχος και στρες

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας που έχουμε περισσότερο στρες και άγχος και αυτά εκδηλώνονται τόσο στο σώμα όσο και στον οργανισμό μας. Μια συχνή εκδήλωση της κακής ψυχολογίας και του χρόνιου άγχους είναι και η τριχόπτωση. Προσπάθησε να περιορίσεις όσο μπορείς τέτοιου είδους συναισθήματα και σκέψου θετικά!

Photos: @sheamarie/  Instagram

You may also like