3 λόγοι που το κρύο ντους μας κάνει καλό

Το κρύο νερό είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο για το δέρμα σας και για τα μαλλιά σας. Σε αντίθεση με το ζεστό νερό που μπορεί να τα στεγνώσει και να τα θαμπώσει αρκετά. Οι πιο ψυχρές θερμοκρασίες θα σφραγίσουν τους πόρους σας, εμποδίζοντας τους να φράξουν από το καυσαέριο και τη βρωμιά. Και στην περίπτωση που έχετε αναρωτηθεί γιατί ο στυλίστας σας, ξεπλένει τα μαλλιά σας με κρύο νερό, αυτός είναι ο λόγος. Βοηθά τα μαλλιά σας να παραμείνουν απαλά, λαμπερά και υγιή.

Ρωτήσαμε και μάθαμε πως το κρύο νερό, δουλεύει στα μαλλιά μας με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει και στο δέρμα μας. Όταν πλένετε το πρόσωπό σας, σας προτείνουμε να το ξεπλένετε με δροσερό νερό, καθώς η χαμηλή θερμοκρασία συστέλλει τους πόρους σας, κάνοντας τους να φαίνονται μικρότεροι.

Τη στιγμή που το κρύο νερό χτυπά το δέρμα μας, τα πάντα συστέλλονται, οι πόροι σφίγγονται και το αίμα ρέει σε μια νέα κατεύθυνση. Μία από τις πιο υπέροχες παρενέργειες στο πρόσωπό μας είναι το πόσο σφιχτό το νιώθουμε. Και με αυτό φυσικά δεν εννοούμε ότι βρήκαμε τη θεραπεία κατά της γήρανσης. Το διαδίκτυο όμως, είναι μεγάλος θησαυρός. Ψάχνοντας λοιπόν, βρήκαμε πως η βύθιση των μαστών σε παγωμένο νερό, είναι μια θεραπεία που μετράει αιώνες, μιας και το έκαναν παλιότερα για πιο σφιχτό στήθος.

Σας συμβουλεύουμε να μην κάνετε ένα κρύο ντους το βράδυ. Τα δροσερά ντους το πρωί μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε ανανεωμένοι, ενεργοποιημένοι και έτοιμοι να αδράξετε μια καινούργια και συναρπαστική ημέρα! Το βράδυ όμως, είναι καλύτερο ένα χλιαρό ντους. Η φυσική πτώση της θερμοκρασίας του σώματος θα σας προετοιμάσει για έναν βαθύ και ξεκούραστο ύπνο. Συνιστάται δε, και ενάντια στην αϋπνία.

You may also like