3 σημάδια που αποδεικνύουν ότι το δέρμα σας “περνάει κρίση”

Είτε το γνωρίζουμε είτε όχι, όταν πρόκειται για την περιποίηση του δέρματος, το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η ισορροπία – γνωστή και ως δέρμα που είναι ενυδατωμένο, καθαρό και λαμπερό. Όταν κάτι διαταράσσει την ισορροπία αυτή, το αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα που δεν είναι τόσο όμορφο ούτε άνετο όσο θα μπορούσε να είναι.

Το ισορροπημένο δέρμα θα πρέπει να φαίνεται υπέροχο με ή χωρίς μακιγιάζ. Έχει λάμψη, συνοχή στο χρώμα, τον τόνο, αντανακλά το φως ομοιόμορφα και είναι ομαλό. Εκτελεί τις λειτουργίες του με τον καλύτερο τρόπο, παίρνει ό, τι χρειάζεται και μας δίνει τον καλύτερο εαυτό του σε αντάλλαγμα.

Περάστε απαλά τα δάχτυλά σας πάνω από το μάγουλο ή το μέτωπό σας. Εάν αισθάνεστε το δέρμα σας τραχύ στην αφή, αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ανισορροπίας. Όταν η τραχιά υφή καθίσταται ορατή στο μάτι αυτό είναι ένα σημάδι ότι τα πράγματα κάπου δεν πήγαν και τόσο καλά. Υπάρχουν μερικά πιθανά αίτια για αυτό, συμπεριλαμβανομένης της ανεπαρκούς υγρασίας και της ελλιπούς απολέπισης. Η συνεχής απολέπιση είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να διορθώσουμε το τραχύ και ξηρό δέρμα. Τόσο η μηνιαία μας επίσκεψη στο δερματολόγο για βαθύ καθαρισμό όσο και η  απολέπιση στο σπίτι με προϊόντα του εμπορίου, κρίνονται απαραίτητα.

Όταν λέμε θαμπό δέρμα, αναφερόμαστε στο δέρμα που έχει χάσει τη ζωντάνια του και λάμψη του. Η έλλειψη θρεπτικών ουσιών για τη διατροφή του δέρματος, συγκεκριμένα λιπιδίων, που υποστηρίζουν τη δομή του δέρματος, συμβάλλουν στη θαμπή, χαλαρή εμφάνιση, λένε οι ειδικοί. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να παίξει και αυτή το δικό της ρόλο. Ο τακτικός, ήρεμος ύπνος εμποδίζει το σώμα να παράγει περίσσεια κορτιζόλης, το οποίο μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και να διαταράξει την ισορροπία του δέρματος. Μπορούμε να βαφόμαστε και να φοράμε highlighters για λάμψη, αλλά όλα σχετίζονται με το σώμα μας. Τροφοδοτείτε το σωστά λοιπόν. Αυτό σημαίνει ότι μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και επεξεργασμένα τρόφιμα και μια πλούσια σε άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ιδανική. Εάν δεν περιέχονται στο καθημερινό σας πρόγραμμα, ζητήστε λίγη βοήθεια από τα συμπληρώματα διατροφής.

Ορατοί πόροι και λιπαρό δέρμα που προκαλούν συνεχή προβλήματα στο δέρμα σας, σηματοδοτούν ένα διαταραγμένο δέρμα. Έχει ενδιαφέρον ότι ο ένοχος πίσω από το λιπαρό δέρμα (μπορεί στην πραγματικότητα να είναι η έλλειψη υγρασίας. Αυτή η υπερβολική λιπαρότητα είναι συχνά μια φωνή βοήθειας από το σώμα σας που λέει ότι χρειάζεται υγρασία. Η υπερβολική ποσότητα λιπαρότητας γεμίζει τους πόρους, γεγονός που τους καθιστά εμφανώς βαθύτερους και ευρύτερους από τους κανονικούς. Στη συνέχεια, όταν η λιπαρότητα αυτή αναμιγνύεται με βρωμιά και βακτήρια, που βρίσκονται ήδη στο δέρμα του καθενός, έχουμε το κατάλληλο υπόβαθρο για διάφορες εξάρσεις.

You may also like