3 συμβουλές για δροσερό σπίτι εν μέσω καύσωνα

Η ζέστη αυτές τις μέρες είναι αφόρητη. Μόνο όσοι είναι στην εξοχή ή σε κάποια παραλία, μπορούν να τη διαχειριστούν εύκολα. Αλλά τι γίνεται με όσους πρέπει να μείνουν στο κλεινόν άστυ; Και μπορεί το κλιματιστικό να αποτελεί εύκολη λύση για δροσιά… Αλλά αφενός δεν έχουν όλα τα σπίτια, αφετέρου πολλοί δεν μπορούν να συνηθίσουν τον αέρα και κάνει κακό στο αναπνευστικό τους.

Όλοι όμως θέλουμε το σπίτι μας να είναι δροσερό τις ανυπόφορες ημέρες του καύσωνα.

Δείτε παρακάτω κάποια tips για δροσερό σπίτι, χωρίς κλιματισμό, πέρα από τη χρήση ανεμιστήρα…

Κλειστά παντζούρια

Από τους πιο γνωστούς τρόπους για να κρατάτε έξω από το σπίτι τη ζέστη είναι να έχετε κλειστά τα παντζούρια. Ειδικά, τις ώρες που «χτυπάει» ο ήλιος. Αν θέλετε να τα ανοίγετε πολύ νωρίς το πρωί για να αερίζεται το σπίτι ή το βράδυ.

Περιορίστε την χρήση του φούρνου

Ενδεχομένως, να σας ακούγεται λίγο περίεργο αλλά ο αναμμένος φούρνος της ηλεκτρικής κουζίνας δίνει επιπλέον ζέστη. Τις ημέρες που έχει καύσωνα, περιορίστε την χρήση του όσο μπορείτε, επιλέγοντας άλλους τρόπους μαγειρέματος ή τη χρήση του όχι το μεσημέρι.

 Καλοκαιρινό κάλυμμα στον καναπέ

Οι καναπέδες μπορούν να σας κάνουν να μην αντέχετε να κάθεστε στον καύσωνα. Ρίξτε στον καναπέ ή στην πολυθρόνα ένα δροσερό καλοκαιρινό κάλυμμα ή ύφασμα, ακόμη και σεντόνι.

Πηγή: baby.gr

Featured image : unsplash.com/@annademy

You may also like