3 Συμβουλές για να πίνετε περισσότερο νερό

Οι διατροφολόγοι και οι παθολόγοι συνιστούν να πίνουμε τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό την ημέρα. Όσοι αθλούνται ή τώρα που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές οι ανάγκες για κατανάλωση υγρών είναι μεγαλύτερες. Όμως πολλοί το ξεχνάμε… και είναι λάθος! Ωστόσο, επειδή είναι ωφέλιμο και απαραίτητο για την καλή υγεία του οργανισμούς σας, δείτε παρακάτω κάποιους έξυπνους τρόπους για να πίνετε περισσότερο νερό.

Σημειώστε προθεσμίες στο μπουκάλι σας

Εάν χρειάζεστε ένα σύστημα που είναι ακόμη πιο αυστηρό, χρησιμοποιήστε ένα μόνιμο δείκτη για να σημειώσετε τα επίπεδα νερού και συγκεκριμένες προθεσμίες πάνω στο μπουκάλι σας, ώστε να γνωρίζετε πόσο νερό θα έπρεπε να έχετε πιει σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή της ημέρας.

Κρατήστε το νερό σας δροσερό

Παρόλο που οι προτιμήσεις θερμοκρασίας ποικίλλουν από άτομο σε άτομο, είναι γενικά πιθανό να πίνετε περισσότερο νερό εάν είναι δροσερό, σύμφωνα με τη Joanne Larsen, διαιτολόγο με έδρα το Ντένβερ.

Πιείτε νερό πριν διψάσετε

Θυμηθείτε ότι η δίψα δεν αποτελεί καλό δείκτη της κατάστασης ενυδάτωσής σας. Τη στιγμή που αισθάνεστε διψασμένοι, το σώμα σας έχει ήδη χάσει αρκετό νερό για να μειώσει την απόδοσή σας κατά 30%. Αντιμετωπίστε την κόπωση κρατώντας δίπλα σας διαρκώς ένα μπουκάλι νερό.

Πηγή: baby.gr

Photo credits:@dylu (unsplash)

You may also like