3 Τρόποι για να δείξει μεγαλύτερο το μπάνιο σας

Το να οργανώσεις ένα μικρό μπάνιο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά αν δεν θέλετε να ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει πιο λειτουργικό είναι να αυξηθεί ο χώρος του δαπέδου, επιτρέποντας έτσι σε όλα τα απαραίτητα να ταιριάξουν με τον σωστό τρόπο. Αν και η ανακαίνιση ολόκληρου του μπάνιου σύμφωνα με τις ανάγκες μας είναι μια εξαιρετική επιλογή, μπορεί να αποδειχθεί πολύ δαπανηρή, κυρίως αν θέλετε να αλλάξετε εντελώς τις υδραυλικές εγκαταστάσεις. Αλλά αν το πορτοφόλι σας είναι περιορισμένο, μπορείτε να προσθέσετε αρκετό χώρο και να το κάνετε πιο λειτουργικό.

1. Η μπανιέρα είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αποσυρθεί από ένα μικρό μπάνιο, μιας και ο χώρος που καταλαμβάνει είναι εξαιρετικά μεγάλος. Μόνο όταν βγει, θα μπορέσετε να αντιληφθείτε πλήρως το χώρο που έπιανε. Συνεπώς η ντουζιέρα είναι μια πολύ καλή επιλογή για να κερδίσετε έξτρα χώρο. Στην περίπτωση όμως, που δεν θέλετε να αποχωριστείτε την αγαπημένη σας μπανιέρα (γιατί που θα χαλαρώνετε μετά;), ένα διάφανο χώρισμα, θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου μπάνιου. Αυτή η εναλλακτική λύση χαμηλού κόστους μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση του μπάνιου σας και να προσφέρει την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου χωρίς καμία προσπάθεια. Μια συρόμενη πόρτα ντους θα σας βοηθήσει να προσθέσετε χώρο.

2. Τα ντουλάπια αποτελούν ουσιαστικό μέρος κάθε μπάνιου, αλλά μπορούν να πιάσουν πολύ χώρο. Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα βασικά σας αντικείμενα είναι να δημιουργήσετε ανοιχτό χώρο αποθήκευσης. Τοποθετήστε  τις πολύχρωμες πετσέτες σας σε ένα ανοιχτό ράφι κάτω από το νιπτήρα σας. Μετατρέψτε τα μισά σας ντουλάπια σε ανοιχτά για την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου. Τα μικρά ράφια μπορούν να μπουν στα πλαϊνά του καθρέφτη και να φιλοξενήσουν τα είδη της προσωπικής σας υγιεινής μέσα σε ευφάνταστα κουτάκια.

3. Οι καθρέφτες μπορεί να έχουν καταπληκτική επίδραση στη μεγιστοποίηση του υπάρχοντος χώρου. Ένας μεγάλος καθρέφτης πάνω από το νεροχύτη με τα άφθονα φώτα όχι μόνο θα φωτίζει το μπάνιο σας αλλά θα είναι και λειτουργικός. Μπορείτε επίσης να καλύψετε τα ντουλάπια σας με καθρέφτες για να αντικατοπτρίσετε το πίσω φως και να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του περισσότερου χώρου. Μπορείτε να προσθέσετε μεγάλους καθρέφτες στους τοίχους αλλά και στο πίσω μέρος της πόρτας του μπάνιου για να προσθέσετε έξτρα χώρο.

You may also like