3 τρόποι που ωφελούν στη δίαιτα τα μήλα

applesΔεν ξέρω κατά πόσο «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα» κι επιπλέον έχει κακή φήμη εξαιτίας της κακιάς μητριάς της Χιονάτης! Η αλήθεια, όμως, είναι πως η παρουσία του μήλου στις διατροφικές μας συνήθειες μόνο ωφέλιμη είναι, ενώ επίσης μπορεί να γίνει και σύμμαχός σας στην προσπάθεια να χάσετε βάρος.

     01 Ιδανικό για ένα πρωινό με λίγες θερμίδες
Η βρώμη είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες τροφές που μπορούμε να εντάξουμε στο πρωινό μας. Προσθέτοντας… μέλι μήλου (αν ψάξετε στο διαδίκτυο, θα δείτε ότι βρίθει από συνταγές!) αντί οποιουδήποτε γλυκαντικού χρησιμοποιείτε συνήθως για μερικές μέρες μέσα στη βδομάδα «γλιτώνετε» περίπου 343 θερμίδες και κερδίζετε περίπου 9 γραμμάρια φυτικών ινών, οι οποίες ικανοποιούν το αίσθημα κορεσμού.

  02 Πρωινό ή απογευματινό σνακ
Τα μήλα είναι γευστικά και κυρίως καλή πηγή ινών που, όπως προείπαμε, λειτουργούν χορταστικά. Φάτε ένα ολόκληρο μήλο (με τη φλούδα του) ανάμεσα σε δύο γεύματα και θα προσλάβετε περίπου 1202 θερμίδες και 5,5 γραμμάρια ινών. Επίσης, η υψηλή του περιεκτικότητα σε νερό, σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες, θα σας κρατήσει χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα σας και θα αποφύγετε πιο εύκολα τον πειρασμό να φάτε κάτι που περιέχει πολλές περισσότερες θερμίδες.

03 Επιδόρπιο
Εκατό γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος περιέχουν 600 θερμίδες, η κουβερτούρα λίίίίγο λιγότερες – 500. Ένα κουπάκι παγωτό σοκολάτας περιέχει περίπου 300 θερμίδες. Ένα μεσαίο μήλο το πολύ εκατό θερμίδες. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους! Αν, λοιπόν, προσπαθείτε να χάσετε βάρος, κουνήστε αρνητικά το κεφάλι στο γλυκό πειρασμό και προτιμήστε να κόψετε ένα μήλο σε μπουκίτσες και να το «ντύσετε» με μία γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι (περίπου 64 θερμίδες), πασπαλίστε λίγη κανέλλα και (προαιρετικά) προσθέστε τρίμματα ξηρών καρπών, όπως καρύδι και… γλυκαθείτε!

You may also like