3 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΟΥ

Ποια είναι τα υποτιμημένα λάθη που συγκρατούν τα μυϊκά σου αποτελέσματα παρά την σκληρή προπόνηση; Αυτό που κανείς δεν σου λέει για να ξεπεράσεις το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης, είναι ότι μερικοί άνθρωποι είναι γενετικά θαύματα. Φαίνονται να αποκτούν αθλητική σωματική διάπλαση μόνο αγγίζοντας ένα ζευγάρι αλτήρες ενώ, άλλοι δεν χτίζουν μυς μετά από χρόνια άσκησης. Μήπως νιώθεις και εσύ πως γυμνάζεσαι για χρόνια αλλά παραμένεις στο ίδιο σταθερό επίπεδο; Πολλοί σταματούν σε αυτό το σημείο και ισχυρίζονται στον εαυτό τους, ότι φταίει η γενετική και ότι είναι ακατόρθωτο να φθάσουν σε ένα υψηλότερο επίπεδο! Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι εξαρτάται 100% από εσάς και αν δεν βλέπετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε, είναι πιθανό να κάνετε ένα από τα παρακάτω 3 λάθη. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Χωρίς βιασύνη

Σίγουρα το έχετε ξανακούσει, αλλά είναι τόσο σημαντικό να υπενθυμίζετε συχνά στον εαυτό σας ότι δεν υπάρχουν βιασύνες στη φυσική κατάσταση, αν θέλετε να έχετε ένα υγιές σώμα και συγχρόνως να φαίνεστε καλά γυμνασμένες. Το ίδιο μετράει και για την εκτέλεση των ασκήσεων σας. Πρέπει να έχετε την υπομονή που χρειάζεται και να εκτελέσετε σωστά τις ασκήσεις. Αυτό θα δώσει το σωστό ερέθισμα και θα προκαλέσει την πραγματική ανάπτυξη των μυών σας. Άμεσα αποτελέσματα θα δείτε όταν αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε τις προπονήσεις σας. Μην βιάζεστε στις επαναλήψεις σε κάθε σετ.Εάν το συνειδητοποιήσετε και εστιάσετε στη σωστή στιγμή, υπό ένταση ενώ ασκείστε, θα δείτε πολύ περισσότερη επιτυχία στο γυμναστήριο.Μία άμεση αναβάθμιση στις προπονήσεις σας.

Πόσο συνεπής είστε;

Εάν τυχόν, παραλείψετε μία προπόνηση, δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι τι θα σας πει το υποσυνείδητό σας την επόμενη φορά αν επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εδώ είναι που ξεκινά μια αρνητική καθοδική σπείρα. Γι’ αυτό φροντίστε να δώσετε μεγάλη προτεραιότητα στο πρόγραμμα σας, εάν θέλετε να αποκτήσετε φόρμα και να χτίσετε μύες. Σίγουρα δεν θα μεγαλώσουν,αν κάθεστε στον καναπέ σας παρακολουθώντας την αγαπημένη σας εκπομπή.

Δεν τρώτε αρκετά

Πολλοί εξακολουθούν να κάνουν αυτό το ίδιο λάθος. Ορισμένα τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, εξαιρετικά κορεσμένα και χαμηλά σε θερμίδες.Θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε στη διατροφή σας εάν θέλετε να χάσετε βάρος υγιεινά, αλλά όχι εάν θέλετε να πάρετε βάρος. Αλλάξτε τη διατροφή σας τρώγοντας πολλές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και πρωτεΐνες που είναι χαμηλού όγκου. Κάποιες προτασεις είναι: ξηροί καρποί, ψωμί, ψάρι, πατάτες, τυρί, μπέικον, αβοκάντο κ.λπ.

Προσεγγίσετε διαφορετικά τις προπονήσεις και τα αποτελέσματα θα είναι σύντομα ορατά

Featured image: unsplash.com/@johnarano

You may also like