3 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΛΑΙΜΟ

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χάνει βαθμιαία την υγρασία και την ελαστικότητά του, οδηγώντας σε πιο έντονες λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Αυτό, σε συνδυασμό με τις επιδράσεις των υπεριωδών ακτινών και άλλων περιβαλλοντικών επιθέσεων, που δέχεται καθημερινά, σημαίνει ότι οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές μπορούν να συνδυαστούν επίσης, με κηλίδες και διχρωμίες. Γνωρίζατε πως μια από τις πρώτες περιοχές του δέρματος που δείχνει την πραγματική μας ηλικία είναι ο λαιμός μας; Και ενώ δεν μπορούμε να σταματήσουμε το χρόνο, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να επιβραδύνουμε τα ορατά σημάδια της γήρανσης.

#1

 Μια από τις σημαντικότερες αιτίες των πρόωρων σημαδιών γήρανσης του δέρματος, είναι ο ήλιος. Οι δυνατές ακτίνες UVA και UVB μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα μας από το κεφάλι μέχρι τα άκρα, πόσο μάλλον στον λαιμό μας. Είτε πάτε στην παραλία είτε πεζοπορείτε στην καυτή πόλη, είτε πάτε για σκι το χειμώνα, είναι σημαντικό να εφαρμόσετε SPF ευρέος φάσματος σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό κάθε μέρα για να καθυστερήσετε τα αποτελέσματα της γήρανσης του ήλιου. Επίσης, θυμηθείτε να εφαρμόζετε ξανά το αντηλιακό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας για να βεβαιωθείτε ότι είστε πάντα προστατευμένοι.

#2

 Τα smartphones είναι ιδανικά για να μας κρατούν συνεχώς on line. Μπορούν επίσης να είναι υπεύθυνα και για ένα σύνδρομο που λέγεται “tech neck”, και προκαλείται από την επαναλαμβανόμενη δίπλωση του δέρματος καθώς κοιτάζετε προς τα κάτω για να ελέγξετε τις ειδοποιήσεις σας. Προσπαθήστε να έχετε τον λαιμό σας σε ουδέτερη θέση καθώς σκρολάρετε.

#3 

Μήπως η ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας σταματάει κάπου στην περιοχή του πηγουνιού σας… Ήρθε η ώρα να επεκτείνετε αυτό το τελετουργικό και στο λαιμό σας! Τα ίδια αντιγηραντικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος, μπορούν και επιβάλλεται να χρησιμοποιούνται και στην περιοχή του λαιμού σας αλλά και του ντεκολτέ σας. Αν παρ’όλα αυτά, θέλετε να πάρετε κάτι πιο εξειδικευμένο για την συγκεκριμένη περιοχή… Δοκιμάστε προϊόντα που έχουν διαμορφωθεί ειδικά για το δέρμα στο λαιμό σας, που παρεμπιπτόντως είναι το ίδιο ευαίσθητο με αυτό που βρίσκεται γύρω από τα μάτια σας.

Featured image: unsplash.com/@ernily

You may also like