3 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣΑΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

   Βαριέστε να ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής ή πιστεύετε πως επειδή δεν αρχίσατε από την αρχή της φθινοπωρινής σεζόν, τώρα είναι μάταιο; Αν πάλι είστε στη κατηγορία που η γυμναστική δεν είναι στις αρχικές προτεραιότητες σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δικό σας πρόγραμμα – που θα σας βοηθήσει να κρατηθείτε σε  καλή φυσική κατάσταση.. Από την άλλη μεριά, είναι πολλές οι φορές που, λόγω του βεβαρυμμένου προγράμματος της καθημερινότητας, ο χρόνος εξατμίζεται και συχνά απογοητευόμαστε που δεν προλαβαίνουμε να ξεκολλήσουμε από την καρέκλα. Μπορεί να νιώθετε μούδιασμα ή πόνο στα πόδια από την συνεχόμενη καθιστική θέση ή τον συνηθισμένο πόνο στην πλάτη, από την συνεχόμενη ακινησία.

Σας προτείνουμε 3 τρόπους λοιπόν, για να βοηθήσετε το σώμα σας να ξεμουδιάσει!

Προτιμήστε πάντα τις σκάλες!

Πολύ συχνά οι μύες των ποδιών λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο όταν ανεβαίνουμε ή κατεβαίνουμε τα σκαλιά. Η συστηματική άσκηση βελτιώνει αρκετές παραμέτρους που σχετίζονται με την υγεία. Σύμφωνα με ειδικούς μια έντονη προσπάθεια σε ένα διάδρομο σε περίοδο 2 μηνών, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα «κακής» χοληστερόλης κατά 16%, ενώ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της «καλής»  κατά 9%. Για αυτό τον λόγο λοιπόν, μπορείτε να διατηρήσετε την φιλοσοφία της σκάλας με έντονο βαθμό, όταν βιάζεστε… Και με πιο χαλαρό, όταν είστε πιο άνετοι χρονικά. Τα αποτελέσματα θα σας ικανοποιήσουν πολύ γρήγορα, ενώ ταυτόχρονα θα νιώσετε ανάταση της ψυχολογίας σας.

Περπατήστε!

Σε αυτό το σημείο εννοούμε να περπατάμε καθημερινά και με γοργό ρυθμό, ώστε να κρατήσουμε ένα ρυθμό και να θεωρείται «άσκηση». Διανύστε τουλάχιστον 5 χιλιόμετρα ημερησίως, για να δείτε τα ανάλογα αποτελέσματα. Στην αρχή, ίσως αυτό να σας φαίνεται κουραστικό και να προσπαθήσετε να το αποφύγετε… Ειδικά στις ανηφόρες. Κάντε ακριβώς το αντίθετο! Θα ιδρώσετε και θα φουσκώσετε, αλλά μετά από λίγες ημέρες θα νιώσετε φοβερή ικανοποίηση που τα καταφέρατε. Ακολουθήστε αυτή την τακτική και μην παραιτείστε.

Η άσκηση δεν στοχεύει αποκλειστικά στο σώμα, αλλά κυρίως το μυαλό. Να μην γερνάει και αποθαρρύνεται από τις δοκιμασίες….

Featured image: unsplash.com/@opak

You may also like