4 αποδείξεις ότι αγοράζετε τα λάθος καλλυντικά

Το κάνουμε όλες. Αγοράσαμε το πρώτο μας makeup όταν ήμασταν κάπου γύρω στα 20. Έκατσε πολύ σωστά στο δέρμα μας, το λατρέψαμε, και από τότε μέχρι σήμερα δεν το έχουμε αλλάξει. Το αγαπήσαμε, οπότε όταν τελείωσε, το αγοράσαμε ξανά. Και πάλι. Και πάλι. Μέχρι και τα τριάντα μας. Είμαστε κουρασμένοι και απασχολημένοι. Δεν έχουμε χρόνο να καθίσουμε και να ψάξουμε τα δεκάδες προϊόντα που υπάρχουν εκεί έξω. Το μόνο που θέλουμε είναι να αγοράσουμε κάτι και να φτάσει στη πόρτα μας. Εύκολα, γρήγορα και κυρίως ξεκούραστα. Ωστόσο, όταν το μακιγιάζ δεν ταιριάζει ή δεν ταιριάζει με τον τύπο του δέρματος μας, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο. Αλλά το δέρμα και ο τρόπος ζωής μας έχουν αλλάξει και είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτό που λειτούργησε όταν ήμασταν 16 δεν λειτουργεί απαραίτητα όταν είμαστε 30 ετών.

1. Όταν είμαστε νέες και ξέγνοιαστες, εφαρμόζουμε το eyeliner το πρωί, και είναι μαγικό ότι παραμένει αναλλοίωτο ακόμα και την επόμενη ημέρα (αν το επιθυμούμε). Καθώς γερνάμε, αυτή η μαγεία απομακρύνεται. Μεγαλύτερες ημέρες, σε συνδυασμό με τη ζωή των ενηλίκων που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν εξάντληση, αλλεργίες και γενική φθορά, είναι ίσες με μάτια γεμάτα με νερό και επιρρεπή στο μουτζούρωμα. Επίσης στην ηλικία των τριάντα, είναι καλό να βγαίνουμε γενικώς από την comfort zone μας. Εάν είσαστε τύπος του καφέ, δοκιμάστε ένα βυσσινί ή ένα γκρι. Εάν χρησιμοποιούσατε πάντα έντονα μολύβια, δοκιμάστε ένα πιο γήινο χρώμα.

2. Το concealer κάτω από τα μάτια εφευρέθηκε για να ξεγελάει τους γύρω μας ότι είμαστε ξεκούραστες, σαν να έχουμε μόλις ξυπνήσει από δεκάωρο ύπνο. Το προϊόν όμως που φαίνεται να λειτουργούσε στα είκοσι, μαντέψτε, τώρα όχι μόνο δεν μας δείχνει ξεκούραστες, αλλά μας προσθέτει και χρόνια. Γιατί τώρα πια, έχουμε κάτι να κρύψουμε και λέγεται «μαύρος κύκλος». Λίγο τα ξενύχτια, λίγο οι δεκάδες υποχρεώσεις που προσπαθούμε να προλάβουμε, λίγο το περισσότερο αλκοόλ που καταναλώνουμε σε συνδυασμό με τον λιγοστό ύπνο. Ταρααααν! Σε όλο αυτό ας προσθέσουμε και τις λεπτές γραμμές που έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται.

3. Όταν αγοράσαμε το makeup μας, στην ηλικία των είκοσι, το πιθανότερο ήταν να θέλουμε να καλύψουμε ένα ξενύχτι ή ένα σπυράκι. Τώρα όμως μεγαλώσαμε, και ξαφνικά έχουμε ερυθρότητα και αποχρωματισμό και ανομοιογενή τόνο δέρματος και μια σωστή κάλυψη γίνεται προτεραιότητά μας. Έρχεται μια στιγμή, στην ζωή όλων μας, που πρέπει να δοκιμάσουμε διαφορετικές φόρμουλες, ώστε να μπορούμε να βρούμε την τέλεια κάλυψη που θα αναδεικνύει το δέρμα σας. Ρωτήστε και δοκιμάστε. Μόνο έτσι θα βρείτε το κατάλληλο για εσάς. Η δική μου τελευταία δοκιμή, είναι το luminous silk foundation από τον Giorgio Armani. Ελαφρύ, καλυπτικό, ενυδατικό, χωρίς όμως να δίνει βαρύ αποτέλεσμα, βάζει τέλος στις θαμπές μου ημέρες.

4. Είναι τόσο εύκολο να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε mascara έχουμε εύκαιρη. Ακόμα και αν έχουμε ήδη αγοράσει την επόμενη, βαριόμαστε τόσο πολύ να την βγάλουμε από την συσκευασία της, που συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την παλιά.  Ακόμα και αν δημιουργεί κόμπους και μουτζούρες. Ναι, έχουν δει πολλά τα μάτια μας, μη νομίζετε. Όλοι είμαστε απλώς τεμπέληδες. Αλλά τα αποτελέσματα είναι τρομακτικά και είναι τα πρώτα πράγματα που παρατηρούν οι γύρω μας, όταν βλέπουν την περιοχή των ματιών μας. Κάντε τον εαυτό σας την χάρη, και βρείτε μια μάσκαρα που να τονίζει τις βλεφαρίδες σας, χωρίς να σας κάνει να φαίνεστε σαν κακιά μάγισσα βγαλμένη από παραμύθι.

You may also like