4 ασκήσεις για να βελτιώσεις την ισορροπία σου

Όπως η δύναμη και η αντοχή, έτσι και η ισορροπία είναι ένα task που μπορείς να ‘’δουλέψεις’’ και στη συνέχεια να βελτιώσεις εφόσον κάνεις κάτι γι’ αυτό. Σήκω από τον καναπέ και δοκίμασε τις 4 ασκήσεις που ακολουθούν. Και μην ξεχνάς οι μύες που μας βοηθούν να παραμένουμε όρθιοι και να έχουμε ισορροπία… Εξασθενούν καθώς μεγαλώνουμε!

  • Μείνε στο ένα σου πόδι

Μπορεί να ακούγεται εύκολο… Αλλά αυτή η απλή άσκηση που μπορεί να γίνει οπουδήποτε και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, μπορεί να βοηθήσει άμεσα την ισορροπία σου. Αρχικά ξεκίνα με την βοήθεια μιας καρέκλας. Λυγίζοντας το γόνατο, σήκωσε το πόδι σου επίπεδο της γάμπας,  κράτησε το για περίπου 10 έως 15 δευτερόλεπτα. Επανέλαβέ το 10 με 15 φορές, πριν σηκώσεις το άλλο πόδι. Όταν νιώσεις σταθερή, προσπάθησε να κάνεις την άσκηση είτε χωρίς να κρατάς κάτι για στήριξη είτε να έχεις κλειστά τα μάτια σου.

  • Squats

Η ενίσχυση της δύναμης των ποδιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δεις διαφορά και βελτίωση στην ισορροπία σου. Για να κάνεις τους μύες των ποδιών σου πιο δυνατούς, δοκίμασε να κάνεις απλά squats. Άνοιξε τα πόδια σου στο άνοιγμα των ώμων με τα δάχτυλά των ποδιών σου να είναι στραμμένα προς τα εμπρός ή ελαφρώς προς τα έξω. Χαμήλωσε αργά τους γοφούς σου σαν να πρόκειται να κάτσεις σε καρέκλα. Δοκίμασε να κάνεις 3 σετ των 10, κάνοντας ένα μίνι διάλειμμα ενός λεπτού μετά από κάθε σε.

Η δύναμη των άκρων
  • Ισορρόπησε στα δάχτυλα των ποδιών σου

Πρόκειται για μια άσκηση που ενδυναμώνει τους μύες της γάμπας και τον αστράγαλο ενώ ως αποτέλεσμα έχει να έχεις καλύτερη ισορροπία.  Αρχικά κρατήσου από μια καρέκλα ή από όπου εσύ νιώθεις πιο σταθερή και σήκωσε τις μύτες των ποδιών σου για ένα δευτερόλεπτο και στη συνέχεια χαμήλωσε προς τα πίσω. Επανάλαβε περίπου 10 με 15 φορές και ξεκουράσου μέχρι να ξεκινήσεις το επόμενο σετ.

  • Περπάτημα σε γραμμή

Μέσα στο σπίτι ή σε κάποιον εξωτερικό χώρο φτιάξε στο πάτωμα ή στο έδαφος μια ίσια γραμμή. Προσπάθησε να περπατήσεις αρχικά με αργά και σταθερά βήματα και όταν νιώσεις σίγουρη με πιο γρήγορο ρυθμό. Είναι μια εύκολη άσκηση που μέρα με τη μέρα θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την ισορροπία σου!

Featured image :   pexels.com

You may also like