4 αυθόρμητες σκέψεις που κάνουμε (όλοι μας!) γι’ αυτό το καλοκαίρι

Άλλο ένα καλοκαίρι είναι εδώ, μάλλον ένα ακόμα ιδιαίτερο καλοκαίρι είναι εδώ!  Η πανδημία φαίνεται να έχει αλλάξει σχεδόν τα πάντα και το μυαλό μας εκτός από τη καλοκαιρινή βαλίτσα και την άδεια που σκέφτεται, κάνει και άλλες σκέψεις, διαφορετικές, ανάλαφρες και πιο αυθόρμητες! Άραγε θα ταυτιστείς με κάποια από τις παρακάτω;

1.Θέλω να ταξιδέψω σε όλη την Ελλάδα (μη πούμε και ολόκληρο τον κόσμο!)

Η έλλειψη ταξιδιών αυτή τη χρονιά μας έχει κάνει να θέλουμε να ταξιδέψουμε παντού. Και όταν λέμε παντού, το εννοούμε. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί από εμάς δεν θα κάνουμε διακοπές σε ένα και μόνο μέρος, αλλά θα επισκεφτούμε διαφορετικά μέρη και νησιά.  Σαν ‘’μικροί εξερευνητές’’ θα ταξιδέψουμε δίχως αύριο, θα δούμε υπέροχα μέρη και θα νιώσουμε ελεύθεροι (έστω και για λίγο;).

2. Φέτος το καλοκαίρι δεν θα έχω κανένα (περιττό) άγχος και στρες.

Παλιότερα κάποιες μικρές και ασήμαντες αναποδιές στις διακοπές μας, μας έπαιρναν από κάτω και η ψυχολογία μας άλλαζε σε χρόνο dt. Οι δυσκολίες που περάσαμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο φαίνεται να μας σκληραγώγησαν, φέρνοντας τη λέξη ‘’υπομονή’’ στο προσκήνιο. Είτε χάσουμε το πλοίο, είτε έχει κίνηση στον δρόμο, είτε δεν μας αρέσει το φαγητό στη ταβέρνα, θα το επεξεργαστούμε όπως πρέπει και με ένα τεράστιο χαμόγελο, θα συνεχίσουμε τη μέρα μας.

3. Θα ζήσω έντονα κάθε μέρα και στιγμή του καλοκαιριού.

Το κλασικό “ζήσε τη στιγμή” μοιάζει ιδανική σκέψη για φέτος. Με την καραντίνα να μοιάζει πια με “όνειρο μακρινό”, βάζουμε πλώρη σε νέες εμπειρίες, τις οποίες θα ζήσουμε με όλη μας την καρδιά. Μια βόλτα στη θάλασσα, μια βουτιά από το ιστιοπλοϊκό ακόμα και ένα λαχταριστό καλαμπόκι μετά το μπάνιο…Είναι λίγα από τα πράγματα που θα ζήσουμε λίιιιιιγο παραπάνω – σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί τελικά τίποτα δεν είναι δεδομένο.

4. Θα περάσω περισσότερες στιγμές με την οικογένειά μου.

Και περνάμε στο κεφάλαιο που μας ‘’πόνεσε’’ περισσότερο με την άφιξη της πανδημίας. Η οικογένεια, οι συγγενείς μας, μας έλειψαν πιο πολύ από ποτέ. Τα προηγούμενα καλοκαίρια, αναβάλλαμε τις κοινές διακοπές, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια δεδομένη κατάσταση. Καθώς μπορούσαμε να τους βλέπουμε όποτε θέλαμε. Και αφού τα δεδομένα της ζωής ήρθαν τούμπα, φέτος στη λίστα με τα “to do”, οι διακοπές με την οικογένεια μας, μπήκαν επάξια στην 1η θέση!

Featured image: @negin_mirsalehi / instagram

You may also like