4 Βήματα για πιο δυνατό και υγιές σώμα

Η αλήθεια είναι πως όλοι θέλουμε ένα δυνατότερο, πιο μυώδες και σφιχτό σώμα. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι, αν θέλεις να έχεις τόσο γραμμωμένο και δυνατό σώμα, όπως αυτό μιας αθλήτριας, πρέπει να ασκείς το σώμα σου σαν αθλήτρια. Τι σημαίνει αυτό; Χρειάζεται να λαμβάνεις υπόψη σου τόσο την σωστή προπόνηση όσο και τις διατροφικές απαιτήσεις της. Αξίζει, όμως, να προχωρήσουμε σταδιακά και χωρίς βιασύνες. Σε περίπτωση που πήρατε αυτή την απόφαση, καλό είναι να ακούσετε τους ειδικούς. Η καύση λίπους και η οικοδόμηση άπαχου μυός μέσω μια υγιεινής διατροφής, απαιτεί ένα συνδυασμό καρδιαγγειακής άσκησης και προπόνησης με αντιστάσεις. Τέσσερα βήματα για αρχή..

Βήμα 1ο

Οι λειτουργικές ασκήσεις και υψηλής έντασης διαλλειματική προπόνηση, είναι ο συνδυασμός που προετοιμάζουν το σώμα ώστε να εκτελεί πιο αποδοτικά τις κινήσεις της καθημερινότητας, χωρίς πόνο και ενοχλήσεις. Στηρίζεται σε μοτίβα κίνησης, τα οποία προσομοιώνουν τις καθημερινές κινήσεις του ανθρώπου (περιστροφές, πλευρικές κινήσεις). Αν τώρα προσθέσεις στην προπόνηση σου διαστήματα υψηλής έντασης – αυξάνοντας την ταχύτητα, την αντίσταση ή κάνοντας αναερόβιες ασκήσεις, τότε θα έχεις καταφέρει τον στόχο.

Βήμα 2ο  

Πρόσθεσε ένταση και δυνατές αερόβιες κινήσεις, που έχουν στόχο την βελτίωση της ταχύτητας, της δύναμης και της αντοχής. Εάν θέλεις να κάψεις περισσότερες θερμίδες, θα πρέπει να προσθέσεις ένταση στις προπονήσεις σου. Οι φημισμένες πλειομετρικές ασκήσεις των αθλητών είναι η εξάσκηση της δύναμης και της ταχύτητας, οι οποίες βοηθούν    να πηδούν ψηλότερα, να αντέχουν περισσότερο και να προστατεύονται από τους τραυματισμούς. Χρειάζεται την καθοδήγηση ειδικού αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος για αρκετούς τραυματισμούς, εφόσον δεν έχεις ακόμη την φυσική κατάσταση που απαιτείται.

unsplash.com/@lyfefuel
Βήμα 3ο

Η μυϊκή ενδυνάμωση είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δώσεις επιπλέον φορτίο στους μυς σου. Σίγουρα χρειάζεται μέτρο, αν όμως, σηκώνεις το ίδιο βάρος εδώ και καιρό, ξεκίνα να αυξάνεις, προσθέτοντας λίγα κιλά σταδιακά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να εξαντληθείς. Πιστός ακόλουθος του προπονητή σου, θα καταφέρεις το αποτέλεσμα χωρίς να έχεις τραυματισμούς και να παραμένεις ασφαλής.

Βήμα 4ο

Η ευλυγισία είναι η καλύτερη επένδυση! Εξαντλείς τις πιθανότητες για τραυματισμούς όσο γυμνάζεσαι στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα. Σε μια εβδομαδιαία προπόνηση, η οποία περιλαμβάνει ίσα μέρη από ασκήσεις έντασης, και ασκήσεις όπως για παράδειγμα η yoga, συνδυάζεις ασκήσεις που εστιάζουν στην δύναμη, την ευλυγισία, την ισορροπία και την αντοχή. Δημιουργείς περισσότερη μυϊκή μάζα, καις περισσότερο λίπος και συγχρόνως είσαι ευλύγιστη.

Go for it!

Featured image: unsplash.com/@lyfefuel

You may also like