4 (εντυπωσιακές) ιδιότητες του ηλιακού φωτός που πρέπει να μάθεις

Άνοιξε κουρτίνες, βγες στον κήπο ή στη βεράντα και απόλαυσε τη θεραπευτική δύναμη του ηλιακού φωτός. Άλλωστε λίγη ώρα στον ήλιο αρκεί για να ωφελήσει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα. Τελικά, ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας;

  • Διαχειρίζεται τη διάθεση

Το φως του ήλιου που χτυπά τα κύτταρα προκαλεί συναισθήματα ευτυχίας και ευεξίας. Όπως είναι γνωστό, η έκθεση στον ήλιο συνδέεται με την παραγωγή σεροτονίνης – μια ορμόνη που σχετίζεται με την αύξηση της διάθεσης. Άλλωστε είναι ο λόγος για τον οποίο η θεραπεία φωτός χρησιμοποιείται συχνά για την καταπολέμηση της εποχικής συναισθηματικής διαταραχής.

  • Παρέχει τις απαραίτητες δόσεις βιταμίνης D

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η λήψη 5 έως 15 λεπτών ηλιακού φωτός στο δέρμα, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να δώσει μια υγιή δόση βιταμίνης D. Και για να μην ξεχνιόμαστε η βιταμίνη D υποστηρίζει την ανάπτυξη των οστών, μειώνει τις φλεγμονές καταπολεμά την οστεοπόρωση, ενώ ρυθμίζει διαδικασίες όπως η ανάπτυξη των κυττάρων και η λειτουργία του ανοσοποιητικού.

@tezza.barton/ instagram
  • Κάνει καλό στην επιδερμίδα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υπερ-έκθεση στον ήλιο μπορεί να είναι επικίνδυνη για το δέρμα. Όμως έρευνες έχουν δείξει ότι η προσεχτική και ελεγχόμενη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία δερματικών παθήσεων, όπως το έκζεμα, η ακμή και η ψωρίαση.

  • Καίει το λίπος

Έρευνες έχουν δείξει ότι η έκθεση της επιδερμίδας στο ηλιακό φως μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον αυξημένο μεταβολισμό του λίπους. Φυσικά δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η έλλειψη βιταμίνης Dέχει συνδυαστεί με την παχυσαρκία!

Images:  @tezza.barton/ instagram

You may also like