4 λάθη που κάνεις όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος

Είτε είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις διατροφή είτε να αρχίσεις δίαιτα, αυτό από μόνο του είναι μια διαδικασία δύσκολη και απαιτητική. Και εκεί που βάζεις τα δυνατά σου να μείνεις στο πρόγραμμα και ανυπομονείς να δεις τα πρώτα κιλά να φεύγουν, σε αυτό το σημείο γίνονται κάποια καθοριστικά λάθη που σε δυσκολεύουν να φτάσεις στον τελικό σου στόχο. Παρακάτω θα σου λυθούν όλες οι απορίες:

  • Δεν καταναλώνεις αρκετή πρωτεϊνη

Hκατανάλωση πρωτεϊνης είναι εξαιρετικά σημαντική αν προσπαθείς να χάσεις βάρος και αυτό γιατί η πρωτεϊνη έχει αποδειχτεί ότι βοηθά στην απώλεια βάρους με διάφορους τρόπους. Μπορεί να μειώσει την όρεξη, να αυξήσει το μεταβολισμό αλλά και να προστατεύσει τη μυϊκή μάζα κατά την διάρκεια της απώλειας βάρους. Συμπέρασμα; Αν θες να βελτιστοποιήσεις την απώλεια βάρους, τότε πρέπει να βεβαιωθείς ότι οι τροφές που καταναλώνεις περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες.

  • Δεν τρως φυτικές ίνες

Μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες θα σε δυσκολέψει αρκετά στο να χάσεις το επιθυμητό βάρος. Έρευνες έχουν δείξει ότι όλοι οι τύποι ινών ωφελούν στην απώλεια βάρους ενώ ο διπλασιασμός της ημερήσιας πρόσληψης ινών θα μπορούσε να οδηγήσει στην απορρόφηση έως και 130 λιγότερων θερμίδων. Επίσης άλλες μελέτες έχουν δείξει πως ένας τύπος διαλύτης ίνας, γνωστός ως ιξώδης ίνα βοηθά στη μείωση της όρεξης.

  • Εστιάζεις μόνο στο βάρος που δείχνει η ζυγαριά

Εσύ μπορεί να νιώθεις ότι έχεις χάσει βάρος, αλλά αυτό δεν φαίνεται στη ζυγαριά σου. Η αλήθεια είναι ότι το βάρος επηρεάζεται από πολλά πράγματα, όπως οι διακυμάνσεις υγρών αλλά και η τροφή που μένει μέσα στο σύστημα μας. Επίσης τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων και άλλες ορμονικές αλλαγές μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη κατακράτηση νερών, η οποία αντικατοπτρίζεται στη ζυγαριά. Άρα την επόμενη φορά που θα ζυγιστείς, σκέψου ακριβώς τις συνήθειες που έχεις αλλά και τα λάθη που κάνεις.

  • Δεν σηκώνεις βάρη

Η εκτέλεση προπόνησης με αντίσταση είναι εξαιρετικά σημαντική κατά την διάρκεια που προσπαθείς να χάσεις βάρος. Μελέτες έδειξαν ότι η άρση βαρών είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για την απόκτηση μυών και την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού. Επίσης βελτιώνει τη συνολική σύνθεση του σώματος και ενισχύει την απώλεια λίπους στην κοιλιά.

  • Δεν διαβάζεις τις ετικέτες

Εάν δεν διαβάζεις με ακρίβεια τις πληροφορίες της ετικέτας των προϊόντων που επιλέγεις, τότε μπορείνα καταναλώσεις ανεπιθύμητες θερμίδες και ανθυγιεινά συστατικά. Η μπροστινή ετικέτα ενός προϊόντος μπορεί να δώσει ψευδή αίσθηση ασφάλειας και η αλήθεια είναι ότι για να μάθεις όλη τη λίστα των συστατικών πρέπει να ανατρέξεις στην πίσω ετικέτα και να διαβάσεις προσεχτικά τι περιέχει μέσα.

Καλή συνέχεια στην προσπάθεια και καλό καλοκαίρι!

Photo credits: UNSPLASH.com

You may also like