4 Λάθη που κάνουμε στον καθαρισμό του προσώπου μας

Το πλύσιμο του προσώπου σας είναι τόσο εύκολο που μπορείτε να το κάνετε κυριολεκτικά, με κλειστά μάτια, σωστά; Αποδεικνύεται όμως, πως τελικώς, αυτή η καθημερινή συνήθεια, μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα μας, εάν δεν γίνει σωστά.

1. Νομίζετε ότι η αφαίρεση του μακιγιάζ και ο καθαρισμός του προσώπου είναι το ίδιο πράγμα; Λάθος.
Πολλά καθαριστικά δεν ενδείκνυνται για αφαίρεση του μακιγιάζ. Συνεπώς σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποια μέθοδο ντεμακιγιάζ και έπειτα να συνεχίσετε με το καθαριστικό. Επειδή όμως ο χρόνος είναι χρήμα, επενδύστε σε κάποιο προϊόν καθαρισμού το οποίο προορίζεται και για αφαίρεση του μακιγιάζ.

2. Ακόμα κι αν αφαιρέσατε πλήρως, όλο σας το μακιγιάζ το προηγούμενο βράδυ, αυτό δεν σημαίνει πως λίγο νερό αρκεί για μια καθαρή και αναζωογονημένη επιδερμίδα το πρωί. Θυμηθείτε εξάλλου εκείνες τις κρέμες που προορίζονται αποκλειστικά για βραδινή εφαρμογή και δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με τις ακτίνες του ήλιου (ναι ακόμα και τις χειμωνιάτικες και ελαφρώς συννεφιασμένες ημέρες). Κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς κοιμόμαστε, τα βακτήρια δημιουργούνται στο δέρμα μας, μαζί με πολλά ανεπιθύμητα έλαια που πρέπει να αφαιρεθούν. Συνεπώς, ναι. Ο καθαρισμός του προσώπου σας, πρέπει να γίνεται δυο φορές την ημέρα.

3. Εάν το δέρμα σας, δεν δείχνει ισορροπημένο, ή ακόμα εμφανίζονται εκείνα τα αντιαισθητικά σημάδια και οι κοκκινίλες, τότε υπάρχει μεγάλη περίπτωση το συγκεκριμένο καθαριστικό να μην σας κάνει καλό. Κάντε ένα διάλειμμα και δοκιμάστε κάποιο άλλο, ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε. Όσοι έχουν ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα θα πρέπει να επιλέξουν ένα κρεμώδες ή γαλακτώδες καθαριστικό για να βοηθήσουν στη διατήρηση των φυσικών ελαίων που κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο.

4. Είναι αλήθεια ότι μια ηλεκτρική βούρτσα, θα καθαρίσει το δέρμα σας πολύ καλύτερα απ’ότι θα κατάφερναν ποτέ τα δάχτυλά σας, από μόνα τους. Αλλά εάν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, ευαίσθητη ή επιρρεπής σε ερυθρότητα, αυτές οι συσκευές δεν είναι κάτι που πρέπει να χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ. Ειδικά εάν εφαρμόζετε επίσης συστατικά όπως τα ρετινοειδή ή τα AHA. Η υπερβολική απολέπιση μπορεί να δημιουργήσει φλεγμονή που τελικά βλάπτει και ταλαιπωρεί την επιδερμίδας μας. Όπως και με άλλες μορφές απολέπισης του δέρματος, είναι σημαντικό να βρείτε τη σωστή ισορροπία για το δέρμα σας. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας τη βούρτσα δύο φορές την εβδομάδα (επιλέξτε την κεφαλή της βούρτσας που έχει σχεδιαστεί για ευαίσθητο δέρμα και χρησιμοποιήστε την απαλή ρύθμιση) και στη συνέχεια βρείτε σιγά σιγά την μέθοδο που πετυχαίνει στην δική σας περίπτωση. Να θυμάστε να χρησιμοποιείτε πάντα ένα ήπιο καθαριστικό με οποιοδήποτε μηχάνημα.

You may also like