4 λόγοι για να κάνεις καθημερινά demaquillage και στην καραντίνα

Είτε δεν βάφεσαι καθόλου αυτές τις μέρες που τις περνάμε μέσα στο σπίτι, είτε σου αρέσει να δοκιμάζεις διάφορα μακιγιάζ μέσα στη μέρα – έτσι για να φτιάχνει η διάθεση σου – ένα είναι το σίγουρο. Πριν πέσεις για ύπνο, οφείλεις στον εαυτό σουκαι ακόμα περισσότερο στην επιδερμίδα σου να κάνεις ντεμακιγιάζ. Οι λόγοι που ακολουθούν, θα σε πείσουν για να μην αναβάλλεις ξανά το ντεμακιγιάζ για το επόμενο πρωί!

1. Θα  αφήσει το δέρμα σου να αναπνεύσει

Αν το δέρμα δεν είναι καθαρό πριν κοιμηθείς, τότε δεν θα επιτρέψεις στα κύτταρα σου να δουλέψουν σωστά και ποιοτικά κατά την διάρκεια της νύχτας. Εάν τα κύτταρα με τη σειρά τους δεν αναπνέουν, δεν μπορούν να εκτελέσουν τη φυσική διαδικασία ανανέωσης, με αποτέλεσμα το επόμενο πρωί το δέρμα σου να δείχνει θαμπό και κουρασμένο. Με το ντεμακιγιάζ θα βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να βρει την πιο λαμπερή και όμορφη πλευρά της.

2. Προφυλάσσει τις βλεφαρίδες από το σπάσιμο

Μπορεί μέσα στην καραντίνα να μην κάνεις κανονικό και ολοκληρωμένο μακιγιάζ, όμως κάποια στιγμή θα βάλεις λίγη μάσκαρα. Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά το πιο σημαντικό στο τέλος της ημέρας είναι να ξεβάφεις τις βλεφαρίδες σου γιατί είναι αρκετά ευαίσθητες. Η μάσκαρα έχει την ιδιότητα να τις στεγνώνει, να τις κάνει πιο ξηρές, εύθραυστες και ευάλωτες στο σπάσιμο.

3. Προετοιμάζει την επιδερμίδα για την ρουτίνα ομορφιάς που θα ακολουθήσει

    Τα πράγματα είναι απλά!Εάν δεν έχεις κάνει καλό και σωστό ντεμακιγιάζ στην επιδερμίδα σου και δεν είναι απόλυτα καθαρή, τότε πολύ εύκολα θα χάσεις όλα τα οφέλη της ρουτίνας ομορφιάς που θα ακολουθήσει. Οι κρέμες ματιών και προσώπου, όπως και όλα τα σέρουμ δεν θα απορροφηθούν σωστά και αποτελεσματικά αν το δέρμα έχει υπολείμματα μακιγιάζ ή από οτιδήποτε άλλο.

4. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποίησε νερό ντεμακιγιάζ micellaire

Έχουμε πει πολλές φορές ότι όσον αφορά το ντεμακιγιάζ σου και τους τρόπους που πρέπει να επιλέγεις, καλό θα ήταν να αφήσεις στην άκρη τα μαντηλάκια καθαρισμού και να βάλεις στη ρουτίνα σου ένα νερό ντεμακιγιάζ micellaire. Αυτή την καραντίνα λοιπόν δοκίμασε το νερό ντεμακιγιάζ micellaire με ροδόνερο για καθαρισμό και λάμψη, της Garnier. Είναι ιδανικό για θαμπές και ευαίσθητες επιδερμίδες, ενώ εφαρμόζεται σε πρόσωπο, μάτια και χείλη. Με λίγες κινήσεις αφαιρεί ρύπους και ίχνη μακιγιάζ και αμέσως το δέρμα είναι καθαρό, λαμπερό και έτοιμο για να δεχτεί τα υπόλοιπα προϊόντα της προσωπικής σου ρουτίνας ομορφιάς.

Καλή και ‘’όμορφη’’ καραντίνα από εμάς!

Photo credits: INSTAGRAM @JEANNEDAMAS

You may also like