4 Μυστικά ομορφιάς για μετά το γυμναστήριο

by Εύη Τσανάκα

Η φροντίδα του δέρματος μετά την προπόνηση μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με τις πρωινές και νυχτερινές ρουτίνες σας. Και ενώ μπορεί να γνωρίζετε ήδη πώς να το φροντίσετε σωστά, είναι πιθανό να κάνετε, εν αγνοία σας, κάποια βασικά λάθη (τα οποία και θα δούμε στη συνέχεια). Από την παράλειψη του καθαριστικού σας, μέχρι την απολέπιση μιας επιδερμίδας που είναι πολύ ευαίσθητη μετά τη γυμναστική.

1. Όπως ακριβώς οι πρωινές και βραδινές ρουτίνες φροντίδας του δέρματος, ένα από τα πιο σημαντικά βήματα μιας ρουτίνας φροντίδας δέρματος μετά την προπόνηση, είναι να καθαρίζετε σωστά την επιδερμίδα σας. Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος για να ξεπλύνετε τον ιδρώτα και τυχόν βρωμιές που μπορεί να βρίσκονται στην επιφάνεια του προσώπου σας. Και όχι το ντους δεν είναι αρκετό. Είτε πρόκειται για κάποιο σαπούνι, είτε για την χρήση ενός micellar water, συνιστούμε να καθαρίζετε άμεσα το πρόσωπό σας και στη συνέχεια να εφαρμόζετε την ενυδατική σας.

2. Ένα άλλο μεγάλο όχι, είναι το να εφαρμόζετε αρωματισμένα προϊόντα στο δέρμα σας. Μετά την προπόνησή σας, το δέρμα σας μπορεί να γίνει πιο ευαίσθητο από το συνηθισμένο, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να το κάνει πιο ευαίσθητο και στα διάφορα αρωματικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Προσπαθήστε να επιλέξετε αυτά που δεν περιέχουν αρωματικά, είτε εκείνα που προορίζονται για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

3. Στο τέλος μιας δυνατής και εξοντωτικής προπόνησης, το τελευταίο πράγμα που θα θελήσετε να κάνετε είναι να αφήσετε κάτω τα μαλλιά σας. Ο ιδρώτας, η βρωμιά, τα έλαια και τα διάφορα προϊόντα styling που βρίσκονται στα μαλλιά σας, μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορα ξεσπάσματα της επιδερμίδας στην περιοχή του σβέρκου. Αν δεν σκοπεύετε λοιπόν να λουστείτε αμέσως μόλις τελειώσετε τη γυμναστική, καλύτερα να τα κρατήσετε όσο πιο μακριά γίνεται από το δέρμα σας.

4. Το παρακάτω ισχύει ανεξάρτητα από το αν έχετε γυμναστεί ή όχι. Στην πρώτη περίπτωση όμως, θεωρείται απλώς απαγορευτικό. Αντισταθείτε στην επιθυμία να αγγίξετε το πρόσωπό σας ή να σκουπίσετε με τα χέρια σας, τον ιδρώτα. Είτε τρέξατε στον διάδρομο, είτε σηκώσατε βάρη, πιθανότατα ήρθατε σε επαφή με πολλά μικρόβια και ιδρώτα. Και αυτά ακριβώς θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον όλεθρο στην επιδερμίδα σας! Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε λοιπόν, τουλάχιστον, πριν το κάνετε, πλύνετε πολύ καλά τα χέρια σας.

You may also like