4 πράγματα που όλες οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά πρέπει να γνωρίζουν

Τα μαλλιά μοιάζουν αρκετά με την επιδερμίδα. Ανάλογα με τον τύπο τους, έχουν τις δικές τους ανάγκες και τα δικά τους μυστικά περιποίησης και φροντίδας. Το ίδιο ισχύει και για τα σγουρά μαλλιά… Αν γνωρίζεις πως να τα φτιάχνεις και να τα φροντίζεις, τότε είσαι πολύ τυχερή! Ακολουθούν σημαντικά και πρακτικά tipsπου αξίζεις να μάθεις, έτσι για να αναδείξεις τα όμορφα σγουρά μαλλιά σου σε χρόνο dt.

Ενυδάτωση τώρα!

Όπως όλα τα μαλλιά, έτσι και τα σγουρά θέλουν και επιζητούν την ενυδάτωση. Αν λοιπόν τελευταία παρατηρείς τα μαλλιά σου και τα βλέπεις θαμπά και αφυδατωμένα, κάνε το σωστό και επανάφερε τα με λίγο νερό. Εκεί έξω υπάρχουν πολλά σπρέϊ που έχουν βάση το νερό αλλά και άλλα συστατικά (για παράδειγμα το καστορέλαιο), τα οποία θα βοηθήσουν τα μαλλιά σου με εντυπωσιακό τρόπο. Ανάλογα με τις ανάγκες σου ψέκασε τα μαλλιά σου από τη ρίζα έως τις άκρες. Κάνε ελαφρύ μασάζ στις μπούκλες σου. Μέσα σε λίγες μέρες τα μαλλιά σου θα είναι στα καλύτερα τους!

Όλα ξεκινούν στο μπάνιο!

Και αφού μιλήσαμε για ενυδάτωση, μήπως θα έπρεπε να μιλήσουμε και για το πόσο σημαντική είναι η ώρα του μπάνιου για τα μαλλιά σας. Αρχικά μην λούζεστε άγαρμπα και γρήγορα. Όσο πιο μαλακές και κυκλικές κινήσεις, τόσο καλύτερα για τα μαλλιά και τις μπούκλες σου. Και όταν έρχεται η στιγμή του conditioner, τότε πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο στην εφαρμογή του. Πιέστε τις μπούκλες σας μέσα στις παλάμες σας και ‘’δουλέψτε’’ τις μέχρι το προϊόν να εισχωρήσει από την ρίζα μέχρι τις άκρες.

@tinakunakey

Αντίο πετσέτα!

Σίγουρα γνωρίζεις ότι όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου με την κλασική πετσέτα, τότε δεν κάνεις καλό ούτε στην επιδερμίδα του κεφαλιού σου…Ούτε στο τριχωτό του (και αυτό γιατί η υγρασία παραμένει στα μαλλιά σου). Άφησε που στη συνέχεια φριζάρουν και οι μπούκλες σου δεν μπορούν να δείξουν την όμορφη πλευρά τους. Στην αγορά υπάρχουν ειδικές βαμβακερές πετσέτες… Αλλά και πετσέτες από μικροϊνες, οι οποίες μειώνουν τις πιθανότητες του φριζαρίσματος και βοηθούν τα μαλλιά σου να αναδειχτούν.

Προσοχή στο styling!

Το ότι έχεις σγουρά μαλλιά ή χοντρή τρίχα, δεν σημαίνει ότι είναι ανθεκτικά και μπορούν να βγουν αλώβητα από τα πάντα. Το συχνό και επιβλαβές styling τόσο με προϊόντα όσο και με συσκευές, είναι εκείνο που μπορεί να χαλάσει την ποιότητα των μαλλιών σου και να τα κάνει άτονα και αδύναμα. Όσο μπορείς κάνε κάποια διαλλείματα από το συχνό styling και άφησε τα φυσικά.

Photo credits: @tinakunakey / instagram

You may also like