4 Τροφές που προκαλούν κακοσμία του σώματος

Ενδεχομένως να σας ακούγεται περίεργο, αλλά η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη μυρωδιά του σώματος. Βέβαια, καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδια, την κατάσταση της υγείας μας και βέβαια από την προσωπική μας υγιεινή.

Υπάρχουν, μάλιστα πολλά τρόφιμα, τα οποία μπορούν να αλλάξουν τη μυρωδιά του σώματός μας προς το χειρότερο! Ας δούμε τέσσερα από αυτά…

Σταυρανθή λαχανικά:

Τα σταυρανθή λαχανικά όπως είναι το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών προκαλούν δύσοσμα αέρια. Αιτία είναι το θείο που περιέχουν αλλά και της ικανότητάς τους να καθαρίζουν το σώμα από τις τοξίνες. Ένα τρικ που μπορεί να μειώσει τη δυσάρεστη οσμή είναι να τα τρώμε βραστά και να τα μασάμε καλά, κάτι που θα βοηθήσει το σώμα να τα μεταβολίσει καλύτερα.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ στο μεγαλύτερο μέρος του, μεταβολίζεται από το ήπαρ σε αιθανικό ή οξικό οξύ. Ωστόσο, λίγο από το αλκοόλ που καταναλώνουμε απελευθερώνεται μέσω του ιδρώτα και του αναπνευστικού συστήματος.

Κόκκινο κρέας

Το κόκκινο κρέας μεταβολίζεται δύσκολα, άρα παραμένει για περισσότερο χρόνο στο πεπτικό σύστημα. Άρα μπορεί να γίνει εστία βακτηρίων που προκαλούν δύσοσμη εφίδρωση και δυσάρεστη αναπνοή.

Ψάρι

Αρκετοί άνθρωποι, χωρίς μάλιστα να το γνωρίζουν, έχουν μια κληρονομική μεταβολική διαταραχή του «συνδρόμου οσμής ψαριού» ή τριμεθυλαμινουρία. Αναπτύσσουν μια οσμή όταν τρώνε ψάρια ή άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Αυτό οφείλεται στην ανικανότητα διάσπασης της τριμεθυλαμίνης, η οποία στη συνέχεια συσσωρεύεται στο σώμα και απελευθερώνεται με τον ιδρώτα, την αναπνοή και τα ούρα.

Πηγή: baby.gr

Featured image: unsplash.com/@kchance8

You may also like