4 ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ MASSAGE ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Η κυτταρίτιδα είναι κάτι που εμφανίζεται σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας, βάρους ή συνηθειών… Και η αλήθεια είναι πως δε θα έπρεπε να μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα. Όμως δε θα λέγαμε όχι στο σενάριο η επιδερμίδα μας σε εκείνα τα σημεία να φαίνεται πιο λεία. Και μπορεί να μην εξαφανίζεται διά παντός, όμως μερικές τεχνικές λεμφικού μασάζ μπορούν να κάνουν μία αξιοσημείωτη διαφορά. Κυρίως αν εφαρμοστούν σωστά.

               Το λεμφικό μασάζ βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και τη δραστηριότητα του λεμφικού μας συστήματος ώστε να αποβληθούν οι τοξίνες και να δώσουν μία λαμπερή κι υγιή όψη στην επιδερμίδα και η μείωση της κυτταρίτιδας είναι σαφώς ένα added bonus.

               Για τις παρακάτω τεχνικές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μία κρέμα σύσφιξης της επιλογής μας ώστε τα χέρια να κινούνται πιο άνετα.

Τεχνική 1η: “ζύμωμα”

               Με αυτήν την τεχνική βοηθάμε στη διάσπαση του αποθηκευμένου λίπους στις προβληματικές περιοχές, καθώς αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος. Η κίνηση γίνεται με τα δάχτυλα αλλά και με τα χέρια με μία ρυθμική κίνηση προς κάθε κατεύθυνση και με κυκλικές κινήσεις. Ξεκινάμε χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σε περιοχές με μικρότερο εύρος, όπως τις γάμπες και τα μπράτσα με την κίνηση να είναι ανοδική. Έπειτα χρησιμοποιώντας τα χέρια μας (κυρίως τη βάση της παλάμης) κάνουμε τις ίδιες κινήσεις στους μηρούς, τους γλουτούς και την κοιλιά.

               Τεχνική 2η: με τις αρθρώσεις των δαχτύλων

               Δημιουργώντας γροθιές με τα χέρια μας, ασκούμε όσο περισσότερη πίεση μπορούμε στις περιοχές που στοχεύουμε. Η συνεχής πίεση που ασκείται θα αναγκάσει τα αποθέματα λίπους να χαλαρώσουν και να διαλυθούν ή να αποβληθούν με τη βοήθεια του μεταβολισμού.

               Τεχνική 3η:“S”

               Αυτή η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα αν ξεκινήσουμε από όρθια θέση. Τοποθετούμε τα χέρια μας στους μηρούς μας λίγο πάνω από τα γόνατα έχοντας τους αντίχειρες να είναι σε κάθετη θέση με τους μηρούς. Πιάνουμε ένα τμήμα και πιέζοντας και στρέφοντάς το τρίβουμε την περιοχή ώστε να δημιουργήσουμε ένα “S”. Σε όλη τη διάρκεια της κίνησης έχουμε κατά νου να πιέζουμε και να τρίβουμε με όση δύναμη μπορούμε… Ώστε να βοηθήσουμε στη διάσπαση του λίπους.

               Τεχνική 4η: “στίψιμο”

               Η τεχνική θυμίζει λίγο εκείνη που θα εφαρμόζαμε σε ένα κομμάτι ύφασμα από το οποίο θέλουμε να στραγγίξουμε το νερό. Για να αποδώσει, πρέπει οι μύες μας στην προβληματική περιοχή να είναι χαλαροί. Έπειτα, πιάνουμε ένα τμήμα της περιοχής και το στρέφουμε με την ίδια λογική του στραγγίσματος.

               Όποια τεχνική κι αν χρησιμοποιούμε, είναι βασικό να εφαρμόζουμε σωστά και τις τελικές μαλάξεις . Έτσι θα αυξήσουμε την κυκλοφορία του αίματος και η όλη διαδικασία να αφήνει ένα αίσθημα χαλάρωσης. Ξεκινώντας από τα πόδια και προχωρώντας προς τα πάνω, κάνουμε απαλό μασάζ στην επιδερμίδα εναλλάσσοντας την πίεση που ασκούμε. Πιο έντονη με τα χέρια και στη συνέχεια πιο απαλή με τα δάχτυλα.

               Το λεμφικό μασάζ μπορεί να γίνεται καθημερινά ωστόσο ενδείκνυται να γίνεται έως τέσσερις φορές την εβδομάδα.

               Εντούτοις πρέπει να θυμόμαστε πως το μασάζ και οι κρέμες σύσφιξης από μόνα τους δεν αρκούν για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Αν, όμως, συνδυαστούν στρατηγικά με σωματική άσκηση, σωστή διατροφή και επαρκής ενυδάτωση, οπωσδήποτε θα βοηθήσουν σε μία αισθητή διαφορά.

               Πηγή: Beauty Glimpse

Featured image: pexels.com/@cottonbro/

You may also like