4 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ «Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ»

Ο άνθρωπος με τον οποίο αποφασίζεις να χτίσεις μια ζωή δεν έρχεται πάντα καβάλα σε ένα άσπρο άλογο. Αντίθετα, μπορεί να αρχίσεις να συνειδητοποιείς πρώτα ότι πιο μικρά πράγματα είναι πιο σημαντικά για τη σχέση σου. Αν αφαιρέσεις δηλαδή όλα τα φανταχτερά πράγματα που συνοδεύουν την «αδελφή ψυχή», ίσως ανακαλύψεις πιο εύκολα αν ο άντρας δίπλα σου είναι «ο ένας και μοναδικός».

Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να δεις μερικά σημάδια ότι βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο!

1. Το να μιλάς για το μέλλον δεν αποτελεί πίεση

Έχεις βγει ποτέ με κάποιον που σου πρότεινε να μείνετε μαζί μετά από λίγους μήνες σχέσης και εσύ ένιωσες άβολα; Σαν να μην ήθελες να δεσμευτείς σε τίποτα μαζί του για την επόμενη εβδομάδα, πόσο μάλλον για τρεις μήνες από τώρα; Αυτό είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι το άτομο με το οποίο είσαι μαζί του πιθανότατα δεν είναι το άλλο σου μισό. Το να μιλάς για το μέλλον με κάποιον που έχεις σχέση θα πρέπει να είναι φυσικό. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία ή πίεση γύρω από σχέδια ή γεγονότα ακόμη και σε πέντε χρόνια από τώρα, επειδή αισθάνεσαι σίγουρη για τη διαρκή δύναμη της σχέσης σου.

2. Μοιράζεστε τις ίδιες αξίες και στόχους ζωής

Είναι σημαντικό να είσαι με κάποιον που είναι λίγο διαφορετικός από εσένα, ώστε να σε προκαλεί, να σου μαθαίνει νέα πράγματα και να σε ωθεί έξω από τη ζώνη άνεσής σου. Ωστόσο, ταυτόχρονα, θέλεις να είσαι με κάποιον που συμμερίζεται τις αξίες σου και έχει στόχους ζωής που ευθυγραμμίζονται με τους δικούς σου. Για παράδειγμα, αν η οικογένεια είναι πολύ σημαντική για σένα, ο άντρας της ζωής σου θα θέλει κι εκείνος να δημιουργήσει την δική του οικογένεια στο μέλλον. Όταν έχετε αυτά τα κοινά πράγματα, αντιμετωπίζετε λιγότερες τριβές και προχωράτε στην κοινή σας ζωή αυθόρμητα και εύκολα.

3. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μεταξύ σας ειλικρινά και ανοιχτά χωρίς να φοβάστε ότι θα κρίνει ο ένας τον άλλον

Το άλλο σου μισό θα πρέπει να είναι ο ασφαλής χώρος σου, όπου μπορείς να πεις το οτιδήποτε, να είσαι απόλυτα ειλικρινής και να μην φοβάσαι ότι θα σε κρίνει ή θα κρατήσει κάτι για να το χρησιμοποιήσει εναντίον σου.

4. Είστε σύντροφοι, αλλά και φίλοι

Υπάρχει αλήθεια στο ρητό «Πρέπει να παντρευτείς τον καλύτερό σου φίλο». Δεν πρέπει μόνο να αγαπάς και να είσαι ερωτευμένη με τον σύντροφό σου. Είναι σημαντικό να σου αρέσει να περνάς χρόνο μαζί του, να ενθουσιάζεσαι όταν κάνετε σχέδια, να γελάτε μαζί και να μπορείτε να πειράζετε ο ένας τον άλλον.

Σύμφωνα με έρευνες, θα ερωτευτείς τρεις φορές στη ζωή σου πολύ δυνατά. Ακόμα κι αν αυτά τα «σημάδια» σε παραπλανήσουν, και τελικά αποδειχτεί ότι δεν ήταν ο «κατάλληλος» άνθρωπος για σένα… Μην χάνεις ελπίδα! Η ζωή συνεχίζεται…

Featured image: freepik.com/@freepik

You may also like