4 Βιβλία για το σαββατοκύριακο

Ένα αρκετά παγωμένο σαββατοκύριακο που μας αναγκάζει να μείνουμε σπίτι… Άρα τι καλύτερο από το να απολαύσουμε ένα βιβλίο ξεχωριστό, που θα μας ταξιδέψει σε άλλες χώρες κι εποχές!

Στην Ξένη Πεζογραφία έρχεται η Φωτιά που σιγοκαίει, το Νο1 εθιστικό best seller των Sunday Times από την Paula Hawkins, συγγραφέα του εμβληματικού Το κορίτσι του τρένου. Ένα θρίλερ που δεν θα θέλετε να αφήσετε από τα χέρια σας! Έχει ήδη μεταφραστεί σε 14 γλώσσες πολλούς μήνες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του. Ένα συναρπαστικό, σαγηνευτικό θρίλερ με γοητευτικά επικίνδυνους χαρακτήρες αλλά και περίπλοκη πλοκή!

Στην ίδια κατηγορία επιστρέφει επίσης η Belinda Alexandra, συγγραφέας του best seller Το ρόδο της Τοσκάνης, με μια ιστορία που θα σας ταξιδέψει, τη Μυστηριώδη γυναίκα. Αυστραλία, δεκαετία 1950. Μια γυναίκα τρέχει να ξεφύγει από ένα σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων. Με φόντο την ανταριασμένη θάλασσα, η Ρεμπέκα Γουντ,βρίσκεται μπλεγμένη στα επικίνδυνα μυστήρια που κρύβονται πίσω από τις κουρτίνες των αξιοσέβαστων κατοίκων του Σίπρεκ Μπέι.

Από τις εκδόσεις Elxis, μας έρχεται το μυθιστόρημα “Συλλέκτης Ευχών“, με πρωταγωνίστρια τηνΗ Κλάρα Κάμπελ, μια χορεύτρια μπαλέτου, μετακομίζει στη Νέα Ορλεάνη. Στις ανήσυχες σκέψεις της και στη δύσκολη προσαρμογή της, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα στοιχείο: ο θρύλος της φυτείας Ουιντάιλ.Εκεί κρύβεται μια τραγική ιστορία αγάπης. Σύντομα, το ένστικτό της την οδηγεί εκεί. Εκεί όπου ζει ένας μυστηριώδης άντρας.

Στα παιδικά βιβλία υποδεχόμαστε Τα φλαφ της ευτυχίας της Μαρίνας Γιώτη. Ένα ξεχωριστό βιβλίο που έρχεται να δείξει στα παιδιά τη δύναμη της ευγνωμοσύνης. Η ευγνωμοσύνη θρέφει την ψυχή και συνδέεται άμεσα με την ευτυχία. Είναι ένα δυνατό συναίσθημα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ζήσουμε στο παρόν, να νιώσουμε πιο ικανοποιημένοι στο σήμερα και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Αν καλλιεργήσουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης στα παιδιά από μικρή ηλικία τα βοηθάμε να γίνουν πιο ευτυχισμένοι ενήλικες. Η εκπαίδευση στην αξία της ευγνωμοσύνης είναι εκπαίδευση αισιοδοξίας. Υπάρχουν πάντα προκλήσεις, μπλοκαρίσματα και επιπλοκές, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν είναι το πραγματικό τεστ ψυχικής ανθεκτικότητας.

Το βιβλίο επιπλέον περιλαμβάνει συμβουλές για γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας και ασκήσεις Ευγνωμοσύνης από την εκπαιδευτικό Γεωργία Σολωμού.

Όλα τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα.

You may also like