Οι βιταμίνες που χρειαζόμαστε για φρέσκια επιδερμίδα

Με το πέρασμα του χρόνου η δράση των φυσικών πεπτιδίων μειώνονται και τα πρώτα σημάδια γήρανσης δεν αργούν να μας ξαφνιάζουν. Η επιδερμίδα χάνει την φρεσκάδα, οι λεπτές γραμμές αρχίζουν βαθαίνουν και το οβάλ του προσώπου χαλαρώνει. Πώς θα ενισχύσουμε την άμυνα της επιδερμίδας στις επιθέσεις των εξωγενών και τον ενδογενών παραγόντων; Η τόνωση του μεταβολισμού και η αποτοξίνωση βοηθούν, ώστε να ανανεωθούν τα κύτταρα. Επίσης, βελτιώνουν την όψη και την υφή της επιδερμίδας ώστε να την θωρακίζουν ενάντια στην γήρανση. Κύριος σύμμαχος μας είναι η διατροφή και ανεξάρτητα από κάθε είδους φροντίδα της επιδερμίδας, οι βιταμίνες είναι εκείνες που βοηθούν να διατηρηθούμε για πάντα νέες.

Βιταμίνη Κ

  Πολύτιμη όσο και σημαντική, παρά το γεγονός ότι δεν την ακούμε συχνά. Η βιταμίνη Κ αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος, συμβάλλει στην εξαφάνιση του μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια και απαλύνει τις ρυτίδες.Την βρίσκουμε στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (όπως σπανάκι μαρούλι).

Βιταμίνη Α

  Η βιταμίνη Α γνωστή σε όλους, βοηθάει στην πρόληψή τηςαντιγήρανσης, προστασία από τις καφέ κηλίδες, ρυτίδες και στην επιβράδυνση της διάσπασης του κολλαγόνου. Είναι η βιταμίνη που βοηθάει να έχουμε μια λαμπερή και φωτεινή επιδερμίδα. Βρίσκεται σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως το τυρί, το συκώτι το βούτυρο και τα ψάρια.

Μαγνήσιο

  Οι διατροφικές μας συνήθειες κρίνονται καθημερινά από τα λαχανικά που επιλέγουμε και τις βιταμίνες που συσσωρεύουμε στον οργανισμό μας. Το μαγνήσιο είναι από τους βασικότερους παράγοντες που βοηθούν στην απορρόφηση του ασβεστίου για γερά οστά. Βοηθάει επίσης στην λειτουργία της ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης, ώστε να έχουμε μία υγιή καρδιά. Βρίσκεται στα όσπρια και το ψωμί ολικής αλέσεως.

Βιταμίνη D

  Όλη την γνωρίσουμε και την θέλουμε επίσης. Αρκετές φορές ο ήλιος δε φτάνει μόνο. Η βιταμίνη D βοηθάει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και άλλων προβλημάτων των οστών. Πολλές φορές χρειάζεται να προσλαμβάνουμε την βιταμίνη μέσω εμπλουτισμένων τροφών, όπως γαλακτοκομικών προϊόντων και δημητριακών ή σε άλλες περιπτώσεις σε πολλά είδη ψαριών.

Καλή υγεία σημαίνει σωστή διατροφή. Βοηθάει να παραμένεις ουσιαστικά νέος.

Featured image:  Any Lane/ pexels

You may also like