Τι γνωρίζετε για τη μέθοδο Fasted cardio;

Πόσες φορές γυμνάζεστε την εβδομάδα; Τρώτε πρωινό πριν πάτε για προπόνηση; Ποιές ώρες προτιμάτε για την άσκηση σας; Είναι νωρίς το πρωί ή μέσα στην ημέρα; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μέθοδος Fasted cardio, μεγιστοποιεί τις δυνατότητες καύσης λίπους πολύ περισσότερο όταν γυμναζόμαστε νηστικοί. Κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί αν αυτό είναι αρκετά safe. Ειδικοί αναφέρουν ότι αυτό μπορεί να είναι επωφελές αν κάποιος ασκείται για περισσότερο από 30 λεπτά κάθε φορά ή  τέσσερις φορές την εβδομάδα όπως δρομείς αντοχής ή τρία αθλητές-τριες. Οι αρχάριοι ασκούμενοι ίσως είναι καλύτερα να ξεκινήσουν με πιο παραδοσιακές μεθόδους. Τι είναι όμως ακριβώς το fasted cardio;

Νηστεία και καρδιοαναπνευστική άσκηση

  Ουσιαστικά είναι η άσκηση με άδειο στομάχι. Τουλάχιστον 3 με 6 ώρες ή μπορούν να φτάσουν έως 12, ανάλογα πόσο γρήγορα λειτουργεί το πεπτικό σύστημα και πόση τροφή καταναλώνετε στο τελευταίο σας γεύμα. Αν είστε από εκείνους που προτιμάτε την πρωινή άσκηση και δε σας αρέσει να τρώτε πριν από την προπόνηση, τοτε ίσως αξίζει να την δοκιμάσετε. Αυτό που πετυχαίνετε είναι να μειώσετε το ποσοστό σωματικού λίπους, περισσότερο σε σύγκριση με εκείνους που προτιμούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους με το πρωινό. Είναι μία τεχνική απώλειας λίπους αλλά αυτό εξαρτάται απότον στόχο που έχετε. 

Ποια είναι τα μειονεκτήματα;

  Ωστόσο υπάρχουν μειονεκτήματα εκτός από οφέλη, αν ακολουθήσετε αυτή τη μέθοδο. Ενώ ξεκινάς τη μέρα σου νηστική και το σώμα σου στρέφεται προς τα αποθέματα λίπους για ενέργεια, μερικές φορές χρησιμοποιεί και παίρνει ενέργεια από το μυϊκό ιστό ως πηγή. Αυτό σημαίνει ότι εξαντλούνται τα αποθέματα πρωτείνης ως καύσιμο.Ίσωςνα μην βοηθάει εκείνους που επιδιώκουν να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν την μυϊκή τους μάζα. Πολλές φορές όταν ακολουθείς ένα πρόγραμμα που χρειάζεται να σηκώνεις βάρη, τότε μπορεί να αισθανθείς κούραση και αδυναμία. Τα αποτελέσματα που επιθυμείς ή έχεις στόχο μπορεί να μην είναι τα επιθυμητά.. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να τραυματιστείς.

  Ακολούθησε αυτό που σου ταιριάζει. Αρκετοί ίσως απογοητευτούν ή κουραστούν πολύ εύκολα, κάποιοι ίσως να μην το επιλέξουν καθόλου. Η συμβουλή των ειδικών είναι αυτή που θα σε βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση. Μην διστάσεις να την ζητήσεις αν έχεις αμφιβολίες ότι σου ταιριάζει.

Try your exercise to be challenged.

Πηγή: womenshealthmag.com

Featured image : pexels.com/@olly

          

You may also like