5 απλοί τρόποι για να αποφεύγεις την ζάχαρη

Εσύ γυμνάζεσαι, προσπαθείς καθημερινά, προσέχεις την διατροφή σου αλλά όλες οι προσπάθειες σου τελικά πέφτουν στο κενό, αφού δεν βλέπεις τα αποτελέσματα που θες στο σώμα σου. Ένας πιθανός λόγος είναι ότι ακόμα καταναλώνεις ζάχαρη και μερικές φορές δεν το ξέρεις κιόλας. Μάθε παρακάτω 5 απλούς τρόπους για να αποφεύγεις την ζάχαρη και πάμε στοίχημα ότι από τις πρώτες μέρες θα δεις επιτέλους διαφορά.

  • Μην έχεις ζάχαρη στο σπίτι σου

Μάλλον μιλάμε για τον πιο έξυπνο τρόπο για να αποφύγεις την ζάχαρη. Αν έχεις στο σπίτι σου φαγητά και σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή και μόνη της τη λευκή ζάχαρη, δύσκολα τους θα αντισταθείς μέσα στη μέρα ή τη νύχτα. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι το βράδυ αυξάνεται η επιθυμία μας για γλυκά και αλμυρά, άρα φέρσου έξυπνα και πρόσεχε καλά τι αγοράζεις για το σπίτι σου.

  • Διάβαζε καλά τις ετικέτες των προϊόντων που καταναλώνεις

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζεις, γιατί η ζάχαρη δεν κρύβεται μόνο στα γλυκά που καταναλώνεις. Η ζάχαρη μπορεί να κρυφτεί και στις πιο απίθανες τροφές όπως στα δημητριακά, στα αποξηραμένα φρούτα και στις μπάρες με granola. Επίσης ακόμα και σε αλμυρά τρόφιμα, όπως στο ψωμί μπορείς να καταναλώσεις ζάχαρη χωρίς να το γνωρίζεις. Όσο περισσότερο μπορείς, πριν αγοράσεις κάτι προσπάθησε να διαβάζεις τις ετικέτες και να επικεντρώνεσαι στην ζάχαρη που περιέχουν.

  • Κατανάλωσε περισσότερη πρωτεϊνη και λίπος

Η υψηλή πρόσληψη κατανάλωσης ζάχαρης συνδέεται πάντα με την αυξημένη όρεξη και την αύξηση βάρους. Αντίθετα μια δίαιτα με χαμηλή προστιθέμενη ζάχαρη και υψηλή σε πρωτεϊνες και λίπος, μειώνει την πείνα και την συνεχή αναζήτηση τροφής. Η πρωτεϊνη έχει αποδειχτεί ότι μειώνει άμεσα την επιθυμία για φαγητό ενώ η αύξησή της στην διατροφή σου κατά 25% θα μειώσει την επιθυμία για να φας κάτι κατά 60%. Εντυπωσιακό;

  • Απόφυγε τις σάλτσες και τις σος που περιέχουν ζάχαρη

Σος όπως η κέτσαπ, η μπάρμπεκιου, η γλυκιά τσίλισος είναι λίγες από αυτές που σχεδόν όλοι μας έχουμε στην κουζίνας μας. Ωστόσο λίγοι γνωρίζουν ότι περιέχουν αρκετά σάκχαρα μέσα. Για παράδειγμα μια κουταλιά της σούπας κέτσαπ μπορεί να περιέχει ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Την επόμενη φορά που θα βάλεις κέτσαπ στο πιάτο σου δεν θα το σκεφτείς διπλά;

  • Αντικατάστησε την ζάχαρη με άλλες φυτικές εναλλακτικές

Καταλαβαίνουμε καλά ότι η ζάχαρη μπορεί να είναι εθιστική για κάποιους ανθρώπους κα αρκετές φορές δυσκολεύονται να την αποχωριστούν ή να την κόψουν τελείως. Ευτυχώς εκεί έξω υπάρχουν άλλες φυτικές εναλλακτικές όπως η στέβια, η ξυλιτόλη και η ερυθριτόλη που μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια την ζάχαρη.

Τι λες; Ήρθε η ώρα να πεις αντίο στην ζάχαρη;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: PEXELS.COM.

You may also like