Πέντε γυναικείες φοβίες, χωρίς λογική….

stressed woman2Μερικές «παράνοιες» είναι άκρως διασκεδαστικές, κάνοντας τη ζωή μας να φαίνεται πιο… επικίνδυνη απ΄ότι πραγματικά είναι! Δες ποιες είναι οι πιο συχνές φοβίες που όλοι, άλλοι λιγότερο – άλλοι περισσότερο, έχουμε βιώσει έστω και μια φορά στη ζωή μας, ακόμη κι αν ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε.

1. Τσεκάρεις το ρολόι ή το κινητό ξανά και ξανά;

Κάθε φορά που ρυθμίζεις το ξυπνητήρι το τσεκάρεις για δεύτερη, ακόμη και τρίτη φορά για να βεβαιωθείς πως όντως το ρύθμισες να χτυπήσει τη σωστή ώρα; Παρόλο που η ρύθμιση μπορεί να είναι ενεργοποιημένη, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να βάζεις εκ νέου ξυπνητήρι καθημερινά, εσύ δεν ξεχνάς την καθημερινή σου συνήθεια που έχει καταντήσει εμμονή; Να είσαι σίγουρη το άγχος για το ξυπνητήρι δεν το έχεις μόνο εσύ! Όσον αφορά το κινητό, όλες στα χτυποκάρδια το έχουμε βιώσει: «Μα πότε θα στείλει μήνυμα;»

2. Γιατρέ μου πεθαίνω, το είδα στο ίντερνετ

Με το παραμικρό πονάκι ή ενόχληση ψάχνεις στο ίντερνετ για συμπτώματα και παθήσεις. Κι ενώ ο πονοκέφαλος που έχεις μπορεί να οφείλεται σε κούραση ή τουλάχιστον να μην δηλώνει κάτι το ανησυχητικό, εσύ φέρνεις την καταστροφή βάζοντας το πιο απίθανο σενάριο στο μυαλό! Σε λούζει κρύος ιδρώτας και μέχρι να επισκεφτείς το γιατρό φοβάσαι πως ίσως έχεις κάτι σοβαρό. Κόψε την κακή συνήθεια γιατί αν κάθε φορά που μια ενόχληση εμφανίζεται αρχίζεις την αναζήτηση στο ίντερνετ, θα καταλήξεις να πιστεύεις πως είσαι ετοιμοθάνατη.

3. Μήπως έμεινα έγκυος;

Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά πολλές γυναίκες τρομοκρατούνται στην ιδέα μιας εγκυμοσύνης, έχοντας ακόμη και κατά φαντασίαν συμπτώματα. Αν για παράδειγμα πήρες σωστά προφυλάξεις αλλά η παραμικρή καθυστέρηση της περιόδου, έστω και για 2 ημέρες σε τρομοκρατεί φοβούμενη πως έγινε το ακατόρθωτο, τότε αυτό πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εκτός από αστεία «παράνοια;».

4. Κάποιος με ακολουθεί στο πάρκινγκ

Μη μου πεις ότι έστω και μια φορά στη ζωή σου δεν ένιωσες πως κάποιος ίσως σε ακολουθεί μέσα στο υπόγειο χώρο στάθμευσης, ειδικά το βράδυ ή σε ώρες μη αιχμής; Φαντάζει ανόητο, αλλά επηρεασμένοι από αστυνομικές ταινίες και σειρές με εξιχνίαση εγκλημάτων, πολλές φορές, έστω και αστραπιαία μπορεί να περάσει αυτή η σκέψη από το μυαλό! Μοιράσου την εμπειρία με τις φίλες και θα διαπιστώσεις πως κι αυτές ίσως έχουν βιώσει αυτή την αστεία παράνοια!

5. Θόρυβος από… φαντάσματα ή κλέφτες

Θυμάσαι την πρώτη φορά που χρειάστηκε να μείνεις μόνη στο σπίτι και να κοιμηθείς δίχως την παρουσία άλλων ατόμων; Οι καθημερινοί θόρυβοι σου προκαλούσαν τρόμο ενώ ίσως να έπλαθες τα πιο απίστευτα σενάρια με το μυαλό σου: Κλέφτης ή μήπως φάντασμα βρίσκεται μέσα στο σπίτι;

Πηγή:  εδώ 

You may also like