ΠΩΣ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΜΕ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

     Ένα καλό ξεκίνημα το πρωί είναι ανεκτίμητο για την ενίσχυση της παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δίνει τον τόνο για τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουμε την καθημερινότητα μας. Μια σταθερή βάση για την επίτευξη των στόχων μας. Επιπλέον, το να ξεκινάμε τη μέρα με πρόθεση και θετικότητα μπορεί να βελτιώσει τη συνολική μας διάθεση, την ανθεκτικότητα και την ικανότητά μας να χειριζόμαστε προκλήσεις, οδηγώντας τελικά σε μεγαλύτερη παραγωγικότητα και ικανοποίηση. Πώς μπορούμε να αναπτύξουμε μια εξατομικευμένη πρωινή ρουτίνα; Εσείς πόσο ικανοποιημένοι/ες νιώθετε με την παραγωγικότητα σας;

6:00 π.μ. – πρωινό ξύπνημα

Αποφύγετε την αναβολή. Τοποθετήστε το ξυπνητήρι σας μακριά από το κρεβάτι, ώστε να πρέπει να σηκωθείτε για να το απενεργοποιήσετε. Ενυδάτωση: Πιείτε ένα ποτήρι νερό για να ξεκινήσει ο μεταβολισμός σας.

6:05 π.μ. – Πρωινή ενσυνειδητότητα – ασκήσεις αναπνοής. Αφιερώστε 5 λεπτά κάνοντας ασκήσεις βαθιάς αναπνοής ή μια σύντομη συνεδρία διαλογισμού για να κεντράρετε το μυαλό σας. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να σημειώσετε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με θετικό τρόπο.

6:15 – Άσκηση

Γρήγορη προπόνηση. Ασχοληθείτε με μια ρουτίνα άσκησης 15-20 λεπτών. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα γρήγορο περπάτημα, ελαφριά γιόγκα ή μια σύντομη προπόνηση HIIT. Βρείτε αυτό που σας δίνει περισσότερη ενέργεια και ευεξία.

6:35 – Ατομική Υγιεινή

Κάντε ντους και ετοιμαστείτε. Αφιερώστε περίπου 20 λεπτά στην προσωπική σας ρουτίνα υγιεινής. Σκεφτείτε το τελείωμα του ντους σας με μια έκρηξη κρύου νερού για να αυξήσετε την εγρήγορση.

6:55 – Πρωινό

Ένα υγιεινό και ισορροπημένο γεύμα. Επιλέξτε ένα θρεπτικό πρωινό, όπως πλιγούρι βρώμης με φρούτα, ένα smoothie ή αυγά με λαχανικά. Αποφύγετε τα ζαχαρούχα δημητριακά. Αποφύγετε αμέσως την καφεΐνη. Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να καθυστερήσετε τον καφέ σας μέχρι τα μέσα του πρωινού για να αποφύγετε την απότομη εκκίνηση.

7:15 π.μ. – Σχεδιάστε την ημέρα σας

Καθημερινός προγραμματισμός. Αφιερώστε 10-15 λεπτά προγραμματίζοντας την ημέρα σας. Καταγράψτε τους κύριους στόχους και τα καθήκοντά σας. Δώστε τους προτεραιότητα για να διατηρήσετε την εστίασή σας στα πιο σημαντικά στοιχεία.

7:30 π.μ. – Ακούστε μουσική ή κάντε μια βόλτα. Αφιερώστε 10-15 λεπτά ακούγοντας την αγαπημένη σας αισιόδοξη μουσική ή κάντε μια μικρή βόλτα έξω για να ενισχύσετε τη διάθεσή σας και τα επίπεδα ενέργειάς σας.

08:00 – Έναρξη εργασίας

Ξεκινήστε με την υψηλότερη προτεραιότητα της ημέρας. Αποφύγετε να ελέγχετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι να ολοκληρώσετε αυτό που ήδη ξεκινήσατε. Περιορίστε επίσης τη χρήση τηλεφώνου όσο είναι δυνατόν. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος και να σας κρατήσει συγκεντρωμένους στις προτεραιότητές σας. Αυτή η ρουτίνα είναι ένα σημείο εκκίνησης. Ακολουθώντας τη δική σας ρουτίνα δημιουργείτε ένα δομημένο και δυναμικό ξεκίνημα. Αυτό θα δημιουργήσει τις συνθήκες μιας αυξημένης παραγωγικότητας και θετικής νοοτροπίας.

Featured image: freepik.com/@freepik

You may also like