5 καθημερινές συνήθειες που μας γερνούν

Η καθημερινή ζωή επιβαρύνει την επιδερμίδα μας και η Εύη Τσανάκα μας υπενθυμίζει ποιές είναι οι συνήθειες που μας κάνουν να φαινόμαστε πιο γερασμένες και κουρασμένες.. απ’ ότι θα έπρεπε!

1.Γνωρίζετε ήδη ότι το κάπνισμα συνδέεται με καρδιακές παθήσεις, υπογονιμότητα, καρκίνο της ουροδόχου κύστης, υψηλή αρτηριακή πίεση και φυσικά καρκίνο του πνεύμονα. Αλλά στην περίπτωση που καμία από αυτές τις παρενέργειες δεν σας παρακινεί να κόψετε το τσιγάρο, ίσως τα καταφέρει η έμφυτη γυναικεία ματαιοδοξία σας. Ο κανονικός καπνός επιδεινώνει τις δερματικές καταστάσεις όπως η ψωρίαση, στερεί το δέρμα σας από το οξυγόνο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε χλωμό και άνισο χρωματισμό. Το κάπνισμα και ο παθητικός καπνός προκαλούν επίσης την καταστροφή του κολλαγόνου και μπορεί να οδηγήσουν σε χαλαρή επιδερμίδα όχι μόνο στο πρόσωπό σας, αλλά και στα μπράτσα και το στήθος σας. Τέλος, οι καπνιστές χρησιμοποιούν συνεχώς τους μύες γύρω από το στόμα τους, καθώς αναπνέουν, κάτι που προκαλεί αυτές τις βαθιές ρυτίδες στην περιοχή.

2. Περισσότερο από το ένα τρίτο των ενηλίκων δεν παίρνουν τη συνιστώμενη ποσότητα ύπνου ανά νύχτα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα, αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας, όπως αύξηση του σωματικού βάρους, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, μειωμένη συγκέντρωση, λιπαρό δέρμα και χαμένη μνήμη. Οι επτά με εννέα ώρες θεωρούνται απαραίτητες, αν αναλογιστούμε τον σύγχρονο τρόπο ζωής, στον οποίον καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε. Δώστε προσοχή επίσης, στα απαλά και λεία υφάσματα των μαξιλαροθηκών, για να μειώσετε την καταπόνηση του προσώπου σας και να βοηθήσετε στην πρόληψη των ρυτίδων. Το μετάξι και το σατέν, θεωρούνται ιδανικά.

3. Τίποτα δεν αφαιρεί ενέργεια και υγεία από τον οργανισμό μας, περισσότερο από το συνεχές και έντονο στρες. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του 2012 υποδηλώνει ότι το άγχος που σχετίζεται με την εργασία μπορεί να έχει βλαβερή επίδραση ακόμα και στο DNA μας, πράγμα που μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Επιπλέον, το άγχος μπορεί να γεράσει τον εγκέφαλό σας, να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση και να διαταράξει τις συνήθειες ύπνου σας, τα οποία σε συνδυασμό μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερες. Για να το πετύχετε αυτό, περιορίστε την ποσότητα της καφεΐνης που πίνετε, αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία μπορούν να ασκήσουν πίεση στο πεπτικό σας σύστημα και δοκιμάστε να πάρετε μια εβδομαδιαία συνεδρία γιόγκα ή διαλογισμού για να ενισχύσετε τη διάθεσή σας και να ηρεμήσετε το μυαλό σας.

4. Μια καλή συνήθεια, που πρέπει να την ξεκινήσετε νωρίς είναι ένα σωστό και επιμελές eye skincare. Το δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι το λεπτότερο και έχει πολύ λίγους αδένες που φροντίζουν για την ενυδάτωσή του. Γι’αυτόν τον λόγο άλλωστε, είναι πολύ πιθανό να μιλάμε για μια αφυδατωμένη περιοχή, ακόμα και σε κατά τ’άλλα λιπαρά δέρματα. Επιλέξτε προϊόντα για την καθημερινή φροντίδα της περιοχής, και να θυμάστε πως η αναδόμηση που γίνεται κατά την διάρκεια της νύχτας είναι πολύ εντατικότερη, οπότε ίσως να πρέπει να αναθεωρήσετε για τις κρέμες νυκτός.  Κάποια αξιοσημείωτα συστατικά που μειώνουν την πρήξιμο, τις γραμμές, τις ρυτίδες και τους κύκλους κάτω από τα μάτια είναι η καφεΐνη και το νικοτινικό οξύ.

5. Το αλκοόλ είναι φυσικό διουρητικό, οπότε όσο περισσότερο πίνετε, τόσο πιο αφυδατωμένες καταλήγετε. Εκτός από την απώλεια της φυσικής υγρασίας από το δέρμα σας, το υπερβολικό οινόπνευμα προκαλεί επίσης ξεσπάσματα της ροδόχρου ακμής και επιδεινώνει τις λεπτές γραμμές, την ακμή και τις ρυτίδες, που όλα σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερες. Δεν χρειάζεται να απέχετε εντελώς από κάποια ποτά μετά την δουλειά, αλλά το λιγότερο αλκοόλ βοηθάει το συκώτι, να μην καταβάλει υπερπροσπάθεια για να ξεπλένει τις τοξίνες από το σώμα σας, και τα αποτελέσματα θα τα δείτε άμεσα στο δέρμα σας.

 

You may also like