5 λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ σου και φαίνεσαι μεγαλύτερη

by The K-magazine

Πόσες φορές αφού έχεις ολοκληρώσει το μακιγιάζ σου, έχεις κοιταχτεί στον καθρέπτη και κάτι δεν σου αρέσει; Ή ενώ έχεις βαφτεί δείχνεις πιο κουρασμένη απ’ ότι ήσουν άβαφη; Σου έχουμε νέα λοιπόν. Οι απαντήσεις στα παραπάνω κρύβονται στα λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ σου. Και σου παρουσιάζουμε αμέσως τα 5 πιο κοινά λάθη στο μακιγιάζ, που σου προσθέτουν χρόνια.

  1. Βάζεις αρκετή πούδρα

H πούδρα είναι το κατάλληλο προϊόν για να διορθώσεις ατέλειες στο μακιγιάζ σου όταν ξέρεις να την χρησιμοποιείς σωστά. Αν όμως η ποσότητα ξεφύγει τότε αυτό το υπέροχο προϊόν θα δημιουργήσει ”προβλήματα”. Με ένα πινέλο βάλε λίγη ποσότητα πούδρας και ταμποναριστά πέρασε την ζώνη του Τ. Η έξτρα ποσότητα πούδρας γύρω από τα μάτια, θα τονίσει τις ρυτίδες σου, θα δημιουργήσει ξηρότητα στην περιοχή και εσύ απλά θα δείχνεις μεγαλύτερη.

  • Αρνείσαι να χρησιμοποιείς κορέκτορες

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα μεγάλο ”πρόβλημα” που έχουν πολλές γυναίκες. Και με τα χρόνια είναι αλήθεια ότι γίνονται όλο και πιο έντονοι. Πολλές φορές βέβαια η χρήση κονσίλερ μπορεί να τους τονίσει περισσότερο, άρα μήπως να αρχίζεις να χρησιμοποιείς τους ειδικούς κορέκτορες χρώματος που υπάρχουν για να καλύπτουν και τους δικούς σου μαύρους κύκλους (π.χ πορτοκαλί, πράσινο κτλ); Μην ξεχνάς άλλωστε, τα φωτεινά και ξεκούραστα μάτια είναι ικανά να μας δείξουν πιο νέες.

  • Χρησιμοποιείς αρκετή μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες

Καταλαβαίνουμε ότι λατρεύεις τη μάσκαρα (και εμείς το ίδιο!), αλλά θα θέλαμε από εδώ και στο εξής να προσέχεις την ποσότητα που βάζεις στις κάτω βλεφαρίδες. Μπορεί εσύ να πιστεύεις ότι θα κάνεις ακόμα πιο έντονο το βλέμμα σου, εμείς έχουμε να σου πούμε ότι εκτός από τις βλεφαρίδες σου, θα ”τονίσεις” και τις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια. Για πες, εσύ το είχες σκεφτεί ποτέ;

  • Απλώνεις με λάθος τρόπο τις σκουρόχρωμες σκιές

Συμφωνούμε απόλυτα με τις σκουρόχρωμες σκιές στα μάτια και τα smokey eyes τον χειμώνα. Παίξε με τις συγκεκριμένες σκιές αλλά με μέτρο. Αν δεν κάνεις το σωστό blending – δηλαδή αυτό που τονίζει περισσότερο τις εξωτερικές γωνίες των ματιών σου – ‘’κινδυνεύεις’’ να δείξεις αρκετά μεγαλύτερη.

  • Διαλέγεις λάθος απόχρωση κραγιόν

     Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα κραγιόν μπορεί να απογειώσει το μακιγιάζ σου. Εννοείται μπορείς να παίξεις με τα χρώματα και ειδικότερα με τα πιο σκούρα, μιας και φέτος είναι μεγάλη τάση. Προσοχή όμως αν έχεις ξηρά και μικρά χείλη καλύτερα να αποφύγεις αυτές τις αποχρώσεις αφού το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τα κάνεις πιο μικρά και στο τέλος να μην φαίνονται ενυδατωμένα και εντυπωσιακά.

You may also like