5 λάθη που κάνουμε και νιώθουμε κουρασμένοι όλη τη μέρα

Ήρθε η ώρα να αυξήσουμε την ενέργειά μας με τους πιο εύκολους τρόπους.

Νιώθετε πολλές φορές κούραση, ακόμα κι όταν μόλις έχετε ξυπνήσει; Τα μάτια σας αρχίζουν να πονάνε και νιώθετε την ανάγκη να πέσετε στην αγκαλιά του Μορφέα, ενώ δεν έχετε καν προλάβει να φύγετε από το γραφείο και, ο,τι και να κάνετε για να αντιστρέψετε την κατάσταση, δεν είναι αρκετό; Η απάντηση βρίσκεται στην κακή διαχείριση μερικών μικρών, καθημερινών πραγμάτων που, αν και τείνουμε να αγνοούμε, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στα αποθέματα ενέργειας που θα έχουμε την υπόλοιπη μέρα.

  1. Δεν τρώμε πρωινό.

Οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό παρουσιάζουν λιγότερα σημάδια κούρασης αλλά και άγχους, από αυτούς που το παραλείπουν, είτε λόγω απουσίας επιθυμίας είτε λόγω έλλειψης χρόνου. Καλό είναι, δε, να επενδύουμε σε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως η βρώμη, και να αποφεύγουμε τα γλυκά και τις πάστες.

  1. Δεν πίνουμε νερό.

Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό μας κούραση, αφού μας στερεύει και μας εξαντλεί. Για να προλάβουμε την βαρεμάρα που προκαλεί η συχνή επίσκεψή μας στην κουζίνα, μπορούμε να έχουμε ένα μπουκάλι νερό δίπλα μας, ώστε, ανά πάσα στιγμή και στην παραμικρή υποψίας δίψας, να μην έχουμε δικαιολογία.

  1. Δε γυμναζόμαστε.

Η εκγύμναση του σώματος επιταχύνει τον μεταβολισμό και ξυπνάει το σώμα μας. Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, η yoga, μέσω συγκεκριμένων στάσεων και αναπνοών, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη γενικότερη μείωση της κούρασης.

  1. Δεν τρώμε ξηρούς καρπούς.

Οι ξηροί καρποί είναι γνωστοί για την περιεκτικότητά τους σε πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Το ξέρατε, όμως, ότι καρποί, όπως τα αμύγδαλα και τα αράπικα φιστίκια, έχουν μεγάλη συγκέντρωση μαγνησίου και φυλλικού οξέος, των απαραίτητων, δηλαδή, στοιχείων για την παραγωγή των κυττάρων και της ενέργειας; Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να τους ενσωματώσουμε στη διατροφή μας.

  1. Δεν ακούμε πολύ μουσική.

Η μουσική μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες, δημιουργώντας θετικά συναισθήματα και μία αίσθηση ευφορίας. Όσο πιο καλά νιώθουμε ψυχολογικά, τόσο πιο καλά θα νιώθουμε και σωματικά. «Νους υγιής εν σώματι υγιεί», που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι!

You may also like