5 Λόγοι που δημιουργούνται οι ρυτίδες

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το ξηρό δέρμα προκαλεί ρυτίδες. Είναι μια κοινή πεποίθηση που έχουν οι περισσότεροι, δεδομένου ότι το ξηρό δέρμα μπορεί να φαίνεται πιο «τσαλακωμένο» σε σύγκριση με το λιπαρό. Σας έχουμε καλά νέα. Καμία αλήθεια δεν βρίσκεται σε αυτές τις φήμες. Το ξηρό δέρμα – είτε κληρονομείται είτε αποκτάται – δεν προκαλεί από μόνο του ρυτίδες.

Συνεπώς εάν το ξηρό δέρμα δεν μας δίνει ρυτίδες, τι τις προκαλεί; Παρακάτω θα δούμε μερικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση αυτών των μισητών γραμμών.

#1 Η γήρανση είναι ένα γεγονός της ζωής. Όλοι γερνούν καθημερινά. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χάνει φυσικά την υγρασία, το κολλαγόνο και η ελαστίνη διασπώνται – δύο βασικά συστατικά του δέρματος που εμφανίζονται κατά την νεαρή ηλικία – και υποβάλλονται σε βραδύτερο ρυθμό όσο μεγαλώνουμε.

#2 Οι ακτίνες UV είναι ένα από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους εμφανίζονται οι ρυτίδες και αυτό οφείλεται στην απροστάτευτη έκθεσή μας στις ακτίνες UVA και UVB. Θυμάστε το κολλαγόνο και την ελαστίνη για τα οποία μιλήσαμε προηγουμένως; Αυτές οι καταστρεπτικές ακτίνες μπορούν να τα καταστρέψουν, γεγονός που επιταχύνει τη διαδικασία της φυσικής γήρανσης και προκαλεί τις ρυτίδες και την χαλάρωση να εμφανιστούν πρόωρα.

#3 Το κάπνισμα μπορεί επίσης να βλάψει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, πράγμα που οδηγεί σε επιταχυνόμενα σημάδια γήρανσης, όπως χαλαρή και θαμπή επιδερμίδα. Μπορεί τα σημάδια να μην είναι άμεσα εμφανή αλλά όσο περισσότερο καπνίζετε τόσο περισσότερες ρυτίδες θα εμφανιστούν στο μέλλον.

#4 Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, πολλές γυναίκες εμφανίζουν έλλειψη στην κύρια οιστρογόνο ορμόνη τους, την Β-οιστραδιόλη, η οποία μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο στο υποστηρικτικό λίπος που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Έτσι, είναι αναμενόμενο να διαπιστώσετε χαλάρωση και σπασμένη όψη της επιδερμίδας σας.

#5 Οι συχνές και υπερβολικές κινήσεις του προσώπου μπορεί να οδηγήσουν σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Επειδή το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του καθώς μεγαλώνει, οι αυλακώσεις που σχηματίζονται ως αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων του προσώπου δεν μπορούν πλέον να γυρίσουν στην προηγούμενη κατάσταση.

You may also like