5 οφέλη του μαύρου τσαγιού σε υγεία και επιδερμίδα

Το τσάι αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα του χειμώνα. Είναι γευστικό, ιδανικό για το πονόλαιμο ενώ προκαλεί ευεξία σε σώμα και διάθεση. Τώρα είναι η στιγμή, να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό…To μαύρο τσάι . Έχει λιγότερη καφεϊνη από τον καφέ και ξεχωρίζει για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

  • Τα αντιοξειδωτικά και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το μαύρο τσάι, βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από το σώμα. Λειτουργεί εξαιρετικά στην επιδερμίδα ως ένας τρόπος αντιγήρανσης, καθώς βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις δερματικές μολύνσεις και τυχόν κηλίδες.
  • Κι όμως, μπορεί να βοηθήσει στην εγρήγορση και στην συγκέντρωση. Και αυτό διότι εκτός από την καφεϊνη που περιέχει, τη διαφορά κάνει ένα είδος αμινοξέος που ονομάζεται L-θεανίνη. Ενισχύει την δραστηριότητα του εγκεφάλου και προκαλεί επιπλέον εστίαση και εγρήγορση.
  • Το μαύρο τσάι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά (φλαβονοειδή), τα οποία με τη σειρά τους μειώνουν την εμφάνιση του κινδύνου της καρδιοπάθειας και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση. Στα θετικά του στοιχεία, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε στο πόσο βοηθάει να μειωθεί τόσο η χοληστερόλη όσο και τα τριγλυκερίδια.
  • H κατανάλωση μαύρου τσαγιού βοηθά στη διατήρηση της υγείας του εντέρου διεγείροντας την ανάπτυξη καλών βακτηρίων και αποτρέποντας την ανάπτυξη κακών βακτηρίων. Επιπλέον, περιέχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που ΄΄σκοτώνουν΄΄ τα βακτήρια του εντέρου και επιδιορθώνουν τα τοιχώματα του πεπτικού σωλήνα.
  • Είναι ο υπέρτατος σύμμαχος των μαλλιών σου. Συγκεκριμέναμειώνει την τριχόπτωση ενώ προσθέτει λάμψη και τονώνει την απόχρωση των μαλλιών. Ανά κάποιες εβδομάδες και κατά την διάρκεια του λουσίματος εφάρμοσε λίγο μαύρο τσάι στα μαλλιά σου και στη συνέχεια ξέπλυνε με άπλετο νερό.

Photo source : pexels.com

You may also like